DuList PROMO

U SREDIŠTU ADVENTA TRADICIONALNE IGRAČKE Nezaboravna adventska razglednica iz Zagreba

Ovogodišnji Advent u Zagrebu vraća nas u neka druga vremena uz ponovni susret s najdražim prijate­ljima iz djetinstva – igračkama. Tradi­cionalne hrvatske igračke, drvene ili platnene, klasične ili animirane, lutke ili autići, podsjećaju na djetinstvo i naj­ljepše doba godine kada se međusobno darujemo. Advent Zagreb spaja igračke i Božić. Diljem ovog grada dočekati će nas predimenzionirane igračke koje su se proizvodile upravo na području Zagreba. Također, razni obrtnici speci­jalizirani za proizvodnju igračaka pred­stavit će svoje autentične, unikatne i poučne igračke. Prošećite ulicama i zavirite na štandove naših maštovitih obrtnika. Na desetak različitih lokacija dočekat će vas igračke kao simpatični vremeplovi mameći vas u prošlost kroz proširenu stvarnost. Proširite svoju sliku Adventa kroz ekran pametnog telefona preko apikacije Equinox XR te na raznim mjestima u centru Zagreba otvarajte kutije iznanađenja dodirom na ekran.

Jingle Mingles
Zagrebački Advent poziva na ‘mingla­nje’ u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, terasama kao i na ugosti­teljskim kučicama gdje se uvijek dobro jede, gricka, pije i uživa u tradicional­nim ukusima. Slatko i slano, ljuto i blago, toplo i hladno – okusi i ukusi su mnogobrojni, raspoloženje odlično, a ponuda raznolika.

Svjetlost Adventa
Svi oni koji su posjetili Zagreb u adventsko vrijeme znaju kako neće ostati ravnodušni blagdanskim ruhom kojim je zaogrnut – čarobnim svijetom orašara, Mjesečevim vrtom, drvenim kućicama, raskošno ukrašenim boro­vima, tisućama i tisućama lampica diljem centra grada… No, najljepše priče smještaju se na prozore diljem Gornjeg grada kroz lampice, češere i mnoge druge maštovite kreacije koje griju srca usputnih prolaznika.

Raskošna kulturno-glazbena događanja
Uz tradicionalne hrvatske igračke, poseban naglasak stavljen je na kul­turna kao i ona glazbena događanja koja će nas na najljepši mogući način približiti Božiću. Tako se za vrijeme Adventa održava čak 14 glazbenih pro­grama s ukupno 129 koncerata, među kojima će nastupiti i Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar te brojni drugi vrhunskih hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost. Pojedini zagrebački muzeji poput Muzeja za umjetnost i obrt, Etnografskog muzeja, Muzeja preki­nutih veza i Muzeja čokolade također su se uključili u Advent s prigodnim programima, a treba istaknuti i ostala događanja kao što su: predstave u HNK, Gavella u Tunelu Grič, Projekt Ilica: Q’ART, Advent Run te Advent u Vidri. Kako je fokus ovogodišnjeg Adventa stavljen na igračke iz djetin­stva mnogo je programa koji su prire­đeni onim najmlađima. Tako će vas u Etnografskom muzeju dočekati bijele vile i mali crvendači kroz božićnu lutkarsku predstavu Jasmina, čoko­ladni pokloni u Muzeju čokolade kao i snježne kugle ispunjene igračkama u Malom muzeju čuda.
Igračke, blagdansko ozračje, razna kulturna događanja kreirat će neza­boravne adventske razglednice iz Zagreba i na svaki trg, ulicu i park udahnuti ljubav. Okićena božićna drvca, sjajne kuglice, orašari, igračke, božikovina i imele strpljivo čekaju vesela dječja lica. Dođite u Zagreb i ugrijte svoja srca posebnim božićnim duhom.

Detalji o cjelokupnom programu zagrebačkog advena dostupne su na internet stranici: www. adventzagreb.hr.

Pročitajte još

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

Dulist

PRILIKA ZA POSAO Traži se djelatnica za rad u suvenirnici

Dulist

PROMOCIJA JADRANA Održan partnerski sastanak projekta TAKE IT SLOW

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija