Aktualno

U rujnu se zatvara promet kroz Sustjepan

U rujnu se zatvara promet kroz Sustjepan

Pročelnik Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić i direktor Vodovoda Branko Negodić obišli su danas gradilište kanalizacijskog sustava u Sustjepanu gdje su izvođači radova počeli asfaltirati 300 metara dugu dionicu.

Završetkom prve faze radova značajno će se poboljšati protočnost prometa i smanjiti gužve koje su stvarali semafori na 400 metara dugoj dionici, budući da će se sada semaforima regulirati samo 100 metara ceste naizmjenično u jednom smjeru.

Dinko Mirić rekao je kako su imali sreće da radnici nisu zahvatili nijedan od mnoštva kablova koji se tamo nalaze. Također je dodao kako se cesta asfaltira, no kako neće biti u potpunosti puštena u promet, iako će, protočnost biti bolja.

U drugoj polovici rujna će se cesta privremeno skroz zatvoriti kako bi se radovi završili jer preostaje izgradnja još 450 metara kanalizacijskog sustava u teškim uvjetima. To nužno zahtijeva zatvaranje donjeg dijela puta u cijelosti, na 30-ak dana, dok će se pronaći tehnologija i ekipa koja će to najbrže obaviti.

Branko Negodić  danas se požalio na nedostatak asfaltne  baze u krugu od 120 kilometara, što značajno otežava radove, nazvavši to sramotom kako grada, tako i države i županije.

Projektom Jadran, vrijednim oko 100 milijuna kuna, a koji će biti u cijelosti realiziran do kraja iduće godine, sva će domaćinstva na području Grada Dubrovnika dobiti priključak na vodovodni i kanalizacijski sustav.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist