Kultura

U punoj crkvi Male braće završen 6. Stradun Classic

concertante 6. stradun classic crkva 23092023 vlevi 0056

Šesto izdanje festivala komorne glazbe Stradun Classic završeno je sinoćnjim koncertom Concertante u prepunoj crkvi Male braće. Mnogobrojna publika imala je priliku uživati u izvedbama festivalskog orkestra kojeg čine glazbenici Stradun Classic festivala i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, predvođeni renomiranim koncert majstorom Gordanom Nikolićem.

Na programu se na početku našao Bottesinijev Gran Duo Concertante gdje su kao solisti nastupili violinist Gordan Nikolić i kontrabasist Zoran Marković. Potom je uslijedila Mozartova Sinfonia Concertante u kojoj su kao solisti nastupili oboist Tom Owen, hornist Boštjan Lipovšek, fagotist Pieter Nuytten i klarinetistica Marija Pavlović. Za kraj, publika je uživala u Beethovenovoj Osmoj simfoniji, a publika je gromoglasnim pljeskom nekoliko puta izvela koncert majstora Gordana Nikolića i sve soliste na poklon.

Bilo je ovo šesto izdanje festivala koji je okupio niz vrhunskih glazbenika iz Europe te članove Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a čija je umjetnička direktorica renomirana hrvatska klarinetistica Marija Pavlović.

Uz klarinetisticu Mariju Pavlović i violinista Gordana Nikolića na festivalu su nastupili su pijanisti Maria Meerovitch i Danijel Detoni, violončelisti Justus Grimm i Celine Flamen, violist Roman Spitzer, oboist Tom Owen, flautistica Alja Velkaverh-Roskams, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek i kontrabasist Zoran Marković, a od članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra i njegovih suradnika tu su violinistice Đana Kahriman i Mirabai Weismehl Rosenfeld, violistica Alena Shapochka, klarinetist Stijepo Medo, trubač Ivan Kušelj, hornist Toni Kursar, udaraljkašica Karmen Pervitić i harmonikaš Stjepan Vuger.

Pročitajte još

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist

VEČERAS Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist