Aktualno

U PRVIH PET MJESECI Luka Dubrovnik najposjećenija hrvatska luka

U PRVIH PET MJESECI Luka Dubrovnik najposjećenija hrvatska luka

Luka Dubrovnik je tijekom prvih pet mjeseci 2023. godine imala najviše posjeta cruisera, prema podacima Državnog zavoda za statistiku. Naime, Luka Dubrovnik je imala 95 posjeta. Slijede je Luka Split sa 64 posjeta, Zadar sa 33 posjeta, Šibenik s 24 posjeta, Korčula s 20 posjeta, Hvar s 15 posjeta te Rovinj s 10 posjeta.

Inače, u prvih pet mjeseci 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. evidentiran je porast broja putnika na stranim brodovima za kružna putovanja, kojih je u promatranom razdoblju ove godine bilo 66 tisuća više.

U hrvatske morske luke uplovilo je 40 stranih brodova za kružna putovanja, koji su u prvih pet mjeseci 2023. ostvarili 126 kružnih putovanja. Na tim brodovima bile su 163 tisuće putnika, koji su u Hrvatskoj boravili 299 dana. Broj putovanja stranih brodova za kružna putovanja u razdoblju od siječnja do svibnja 2023. manji je za 6,7 posto u odnosu na prvih pet mjeseci 2022., ali broj putnika na tim brodovima veći je za 67,9 posto zbog toga što su brodovi za kružna putovanja imali prosječno dva puta više putnika nego prošle godine. Broj dana boravka tih brodova u teritorijalnome moru Republike Hrvatske veći je za 7,6 posto.

Pročitajte još

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist