Aktualno

U PRVIH OSAM MJESECI Kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 1.7 milijuna putnika

zracna luka 4

Tri hrvatske zračne luke, Dubrovnik, Split i Zadar, objavile su mjesečnu statistiku na svojim web stranicama. Očekivano, broj putnika je visok što i ne čudi s obzirom na samu špicu ljetne sezone. Ukupno je u tri spomenute hrvatske zračne luke u kolovozu prihvaćeno i otpremljeno više od 1.4 milijuna putnika, piše Croatian Aviation.

U Zračnoj luci Dubrovnik, u kolovozu je prihvaćeno i otpremljeno ukupno 444.368 putnika, što je još uvijek značajno manje u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu, a radi se o brojci koja je na razini kolovoza iz 2017.

Dubrovnik je i u srpnju zabilježio dobar rezultat, 447 tisuća putnika, pa je u kolovozu zabilježeno tek neznatno manje putnika. No, još jednom, dubrovačka je zračna luka najdalje od brojki iz 2019. godine, a do sada je, u prvih 8 mjeseci ove godine, zabilježeno 1.7 milijuna putnika.

Zračna luka Split u kolovozu je zabilježila ukupno 678.436 putnika, nešto manje nego u srpnju, no u usporedbi s kolovozom 2019. godine, zabilježeno je 6 tisuća putnika više. Srpanj i kolovoz tradicionalno su najjači mjeseci u splitskoj zračnoj luci, a do sada je, od početka godine pa do kraja kolovoza, na Resniku zabilježeno čak 2.497.339 putnika!

Banner 300x250 DU 1

Zahvaljujući prvenstveno Ryanairu, zadarska zračna luka također niže pozitivne rezultate. U kolovozu je u Zadru bilo 295.719 putnika, što je gotovo 10 tisuća putnika više u odnosu i na srpanj.

Prošle je godine zadarska zračna luka po prvi put u svojoj povijesti prihvatila i otpremila više od milijun putnika, a već sada, nakon prvih 8 mjeseci ove godine, zabilježeno je nešto više od 947 tisuća putnika, pa je jasno da će rezultat iz prošle godine biti nadmašen.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist