Zanimljivosti

U protekla dva tjedna županiju posjetilo više grupa stranih novinara

Dubrovačko-neretvansku županiju je u protekla dva tjedna posjetilo više grupa stranih novinara, influencera i agenata. Od 13. do 15. svibnja nizozemske agentice Lu der Boer i Alexandra Stramrood (agencije Sail events i Kroatie.nl) obišle su Dubrovnik i Korčulu, a svoje putovanje su nastavile ploveći brodom Katarine line prema sjevernom dijelu Dalmacije, navode iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Novinarke iz Estonije Thea Karin i Jana Rand 23. i 24. svibnja su boravile u Dubrovniku i Stonu, a posjetile su i muzej vina u Putnikovićima. Novinarke će objaviti članke i reportaže na Radio Kadi, magazin Postimees.ee najveća dnevna online novina (150.000 korisnika) najvećem online lifestyle magazinu u Estoniji Maaleht.ee (100.000 korisnika), gastro online magazinu Gurmaan.ee (45.000 korisnika), te online magazinu Pulss.ee (25.000 korisnika) koji se dijeli po zračnim lukama, restoranima i fitnes centrima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je od 31. svibnja do 3. lipnja 2023. boravio britanski novinar Adrian Phillips koji piše reportažu za poznati magazin National Geographic Traveller s nakladom od 60.000 primjeraka, a magazin naknadno izlazi i u online izdanju. Gospođa Monika Phillips napisat će članak u najvećem svjetskom neovisnom turističkom online vodiču Bradt Guides.

Obitelj Phillips posjetila je vinariju u Janjini, obišla stonske zidine i solanu, te sudjelovanja na vađenju i kušanju kamenica u Malom Stonu. Na kraju svog putovanja posjetili su Dubrovnik i obišli zidine, Lokrum i vozili se žičarom na Srđ.

Sudionicima Vlogfesta šest najutjecajnijih influencera u industriji putovanja koji su nakon Zagreba, Istre, Šibenika i Splita posjetili Dubrovnik, osiguran je posjet Stonu, Malom Stonu i Konavlima. Videouratke s ovog putovanja će vidjeti preko 9 milijuna njihovih pratitelja. Luca Lattazio & Marta Rossi su mladi par koji putujući svijetom dijele svoja iskustva. Luca je poznati vloger koji ima 1.700.000 pratitelja na youtube-u, a Marta je poznata talijanska pjevačica i glumica koja ima preko 500.000 pratitelja. Calum McSwiggan je nagrađivani putopisac s preko 250.000 pratitelja na društvenim mrežama. Fabio Tischer je Nijemac koji živi u Australiji, a između ostalih vrijednih nagrada osvojio je i nagradu od milijun dolara na GoPro Hero natjecanju.

Jason Bilam je britanski influencer iz Cambridgea koji putuje svijetom od 2017. godine s preko 50.000 pratitelja. Grupa prijatelja iz Londona osnovala je „Sorted Food Team“ a dijele sadržaj o kuhanju i gastronomiji sa ciljem da što više ljudi postane sjajnim kuharima. Nelly’s Life je youtube kanal djevojke rođene u BiH a odrasle u Austriji. S više od 500.000 pratitelja dijeli iskustva sa svojih putovanja, navode iz TZ DNŽ.

 

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist