Zanimljivosti

U protekla dva tjedna županiju posjetilo više grupa stranih novinara

Dubrovačko-neretvansku županiju je u protekla dva tjedna posjetilo više grupa stranih novinara, influencera i agenata. Od 13. do 15. svibnja nizozemske agentice Lu der Boer i Alexandra Stramrood (agencije Sail events i Kroatie.nl) obišle su Dubrovnik i Korčulu, a svoje putovanje su nastavile ploveći brodom Katarine line prema sjevernom dijelu Dalmacije, navode iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Novinarke iz Estonije Thea Karin i Jana Rand 23. i 24. svibnja su boravile u Dubrovniku i Stonu, a posjetile su i muzej vina u Putnikovićima. Novinarke će objaviti članke i reportaže na Radio Kadi, magazin Postimees.ee najveća dnevna online novina (150.000 korisnika) najvećem online lifestyle magazinu u Estoniji Maaleht.ee (100.000 korisnika), gastro online magazinu Gurmaan.ee (45.000 korisnika), te online magazinu Pulss.ee (25.000 korisnika) koji se dijeli po zračnim lukama, restoranima i fitnes centrima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je od 31. svibnja do 3. lipnja 2023. boravio britanski novinar Adrian Phillips koji piše reportažu za poznati magazin National Geographic Traveller s nakladom od 60.000 primjeraka, a magazin naknadno izlazi i u online izdanju. Gospođa Monika Phillips napisat će članak u najvećem svjetskom neovisnom turističkom online vodiču Bradt Guides.

Obitelj Phillips posjetila je vinariju u Janjini, obišla stonske zidine i solanu, te sudjelovanja na vađenju i kušanju kamenica u Malom Stonu. Na kraju svog putovanja posjetili su Dubrovnik i obišli zidine, Lokrum i vozili se žičarom na Srđ.

Sudionicima Vlogfesta šest najutjecajnijih influencera u industriji putovanja koji su nakon Zagreba, Istre, Šibenika i Splita posjetili Dubrovnik, osiguran je posjet Stonu, Malom Stonu i Konavlima. Videouratke s ovog putovanja će vidjeti preko 9 milijuna njihovih pratitelja. Luca Lattazio & Marta Rossi su mladi par koji putujući svijetom dijele svoja iskustva. Luca je poznati vloger koji ima 1.700.000 pratitelja na youtube-u, a Marta je poznata talijanska pjevačica i glumica koja ima preko 500.000 pratitelja. Calum McSwiggan je nagrađivani putopisac s preko 250.000 pratitelja na društvenim mrežama. Fabio Tischer je Nijemac koji živi u Australiji, a između ostalih vrijednih nagrada osvojio je i nagradu od milijun dolara na GoPro Hero natjecanju.

Jason Bilam je britanski influencer iz Cambridgea koji putuje svijetom od 2017. godine s preko 50.000 pratitelja. Grupa prijatelja iz Londona osnovala je „Sorted Food Team“ a dijele sadržaj o kuhanju i gastronomiji sa ciljem da što više ljudi postane sjajnim kuharima. Nelly’s Life je youtube kanal djevojke rođene u BiH a odrasle u Austriji. S više od 500.000 pratitelja dijeli iskustva sa svojih putovanja, navode iz TZ DNŽ.

 

 

Pročitajte još

PREDIVNO! Martino Papac od kockica složio Sv. Ivana i Porporelu

Dulist

HGSS slavi 74. rođendan: Vaša sigurnost naš je najveći poklon

Dulist

VREMENSKI EKSTREMI Najviša temperatura u Pločama, najjači udar vjetra na Masleničkom mostu…

Dulist