Koronavirus u Hrvatskoj

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 56 novih slučajeva

dom zdravlja drive in testiranje korona 1

U posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2539 osoba pozitivnih na Covid-19. Dosad se oporavilo 2150 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još su 282 osobe na liječenju, prenosi Index.

-Trenutno je potvrđeno ukupno 2.539 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Koprivničko-križevačke županije, dvije iz Zadarske županije, pet novooboljelih osoba je iz Zagrebačke županije, pet iz Primorsko-goranske županije, pet iz Splitsko-dalmatinske županije, 23 novooboljele osobe su iz Grada Zagreba, a 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije – novi su podaci.

Do sada je testirano 75437 osoba, od toga 780 u posljednja 24 sata.

Ukupno 2539 slučajeva, imamo 56 novih, 23 su iz Grada Zagreba. 780 osoba je testirano u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 51 osoba.

-Imamo neke podatke o tome. Radi se o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i zbog toga smo odlučili donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola preporuka pridržavanja u noćnim klubovima. Inspekcija i policija će izlaziti u noćne klubove i pratiti. Ako uoče nedostatke, tražit će da se trenutno počne s provođenjem preporuka. Neslužbeno sam čuo da jedan klub zatvara. Zato da bi se to izbjegla trebaju se poštivati mjere. Nama je u interesu da se odvija što više ekonomskih aktivnosti, ne da se zatvara nešto – rekao je Božinović.

Izvor: Index

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist