Grad

U Općoj bolnici Dubrovnik od ponedjeljka ‘Dani otvorenih vrata’

U Općoj bolnici Dubrovnik od ponedjeljka 'Dani otvorenih vrata'

Od ponedjeljka 14. rujna u Općoj bolnici Dubrovnik organizirat će se ‘Dani otvorenih vrata’.

Naime, Ministarstvo zdravlja izvijestilo je u petak da se navedeni projekt, uz dosadašnjih sedam najvećih hrvatskih bolnica od ponedjeljka 14. rujna širi na najveće županijske bolnice.

Program je, inače, počeo 1. rujna, i to kao dio projekta Program plus. U prvom krugu obuhvatio je sedam najvećih bolnica – KBC Zagreb, KBC Split, KBC Rijeka, KBC Sestre milosrdnice, KBC Osijek, KB Dubrava i KB Merkur.

Program će se provesti na odjelima neurologije, kardiologije i gastroenterologije, ali i u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, oftalmologiji i optometriji.

Namijenjen je prvenstveno pacijentima koji još nisu naručeni za indiciranu zdravstvenu uslugu, kako bi uz uputnicu obavili prve specijalističke preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna priprema pacijenta.

Osim OB Dubrovnik, projekt će se od ponedjeljka proširiti i na ostale veće županijske bolnice, a to su KB Sveti Duh, OB Zadar, OB Varaždin, OB Dr. Josip Benčević Slavonski Brod i OB Pula.

– Intencija je da se zdravstvene usluge u okviru projekta obavljaju isključivo uz uputnicu i popratnu povijest bolesti, temeljem indikacije izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite i stvarne potrebe pacijenta – stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist