Aktualno

U OB DUBROVNIK Započela provedba projekta Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću

U OB DUBROVNIK Započela provedba projekta Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću

Dana 25. listopada 2019. u Dubrovniku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. u iznosu od 49.745.477,22 kuna pod nazivom ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću’, a čija provedba je započela
02. siječnja 2020. Ugovor je potpisao mr. sc. Marko Pavić, Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske
unije, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

Nositelj projekta je Opća bolnica Dubrovnik, a pripremila ga je Regionalna razvojna agencija DUNEA u suradnji s članovima projektnog tima Opće bolnice Dubrovnik koji čine doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, Pavo Perić, Darko Katić, Ivana Čupić, Luce Pećar i Ines Previšić. Ukupna vijednost projekta je određena na 50.853.801,07 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi su određeni na 49.745.477,22 kuna, dok će se razlika financirati vlastitim sredstvima Opće bolnice Dubrovnik, uz pomoć osnivača, Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj projekta je nadogradnja dnevnih bolnica u Dubrovniku te uspostava Podružnice Opće bolnice Dubrovnik ‘Dnevna bolnica Metković’ zbog povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju te povećanja dnevno bolničkih kapaciteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Adaptacijom postojeće zgrade unutar Opće bolnice Dubrovnik, rekonstrukcijom zgrade za Podružnicu ‘Dnevna bolnica Metković’ te nabavom i ugradnjom suvremene opreme očekuje se povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi i povećanje učinkovitosti te racionalizacije troškova poslovanja Opće bolnice Dubrovnik. Dnevne bolnice će imati značajan regionalni utjecaj s obzirom na broj osiguranih osoba koji gravitiraju Općoj bolnici Dubrovnik.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj 

‘Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Opće bolnice Dubrovnik’

U OB DUBROVNIK Započela provedba projekta Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću

Pročitajte još

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist

Potrebica: Prijateljstvo Dubrovnika i Vukovara započeto na žrtvi u Domovinskom ratu traje i trajat će

Dulist

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist