Aktualno

U malostonskoj kamenici ove godine uživajte u Brijesti i Bistrini

U malostonskoj kamenici ove godine uživajte u Brijesti i Bistrini

Dan malostonske kamenice održava se ove godine 19. ožujka 2022. na dvije lokacije – u Brijesti i Bistrini. Kako javljaju iz Turističke zajednice Općine Ston, malostonska kamenica proslavila je poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, za njom uzdišu pravi gurmani diljem svijeta smatrajući da je upravo malostonska kamenica najukusnija i najsočnija na svijetu.

Dan malostonske kamenice tradicionalno se održava svake godine u mjesecu ožujku, a upravo se taj mjesec smatra mjesecom kamenice jer je ona tada najpunija i najukusnija.
-Obilazeći brodove i maune lokalnih školjkara u Brijesti i Bistrini, uživat ćete u toj gastro deliciji. Uz zvukove dalmatinske pjesme, vrhunsko pelješko vino i tradicionalne lokalne proizvode poluotoka Pelješca doživjet ćete čar tradicije i života lokalnog stanovništva, dok u ugostiteljskim objektima našega kraja nudit će se raznolika paleta peljeških okusa – poručuju iz TZO Ston.

Malostonska kamenica priprema se na razne kreativne načine u lokalnim, restoranima i konobama no ipak, svi su suglasni da je najukusnija kada je svježe izvađena iz mora, dakle sirova te pokapana s tek nekoliko kapi limunovog soka baš na način kako je i domaćini preferiraju.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist