Kultura

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

Requiem Giuseppea Verdija izvest će se u petak, 31. ožujka u crkvi Male braće u sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture te u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Akademskog zbora Pro musica i Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

U izvedbi ovog monumentalnog djela sudjeluje više od 160 izvođača: Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro musica, četiri solista: sopranistica Alketa Cela, mezzosopranistica Sanja Anastasia, tenor Kim Jeongkyu i bas Ivan Tomašev, a sve pod ravnanjem maestra Noormana Widjaje.

Verdi je Requiem skladao u zrelom razdoblju svog umjetničkog stvaranja, praizveden je 1874. godine te je polučio golem uspjeh unatoč kritikama suvremenika. Ovo djelo je snažno, potresno, veličanstveno i zahtjevno. U Dubrovniku će se ponovno izvesti nakon dužeg vremena i ujedno je velika završnica ovogodišnjeg izdanja manifestacije Kršćansko lice kuture. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan. Dubrovačkoj izvedbi prethodi i dan ranije izvedba u Mostaru.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist