Kultura

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

DSO Mala Braca branitelji 29

Requiem Giuseppea Verdija izvest će se u petak, 31. ožujka u crkvi Male braće u sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture te u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Akademskog zbora Pro musica i Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

U izvedbi ovog monumentalnog djela sudjeluje više od 160 izvođača: Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro musica, četiri solista: sopranistica Alketa Cela, mezzosopranistica Sanja Anastasia, tenor Kim Jeongkyu i bas Ivan Tomašev, a sve pod ravnanjem maestra Noormana Widjaje.

Verdi je Requiem skladao u zrelom razdoblju svog umjetničkog stvaranja, praizveden je 1874. godine te je polučio golem uspjeh unatoč kritikama suvremenika. Ovo djelo je snažno, potresno, veličanstveno i zahtjevno. U Dubrovniku će se ponovno izvesti nakon dužeg vremena i ujedno je velika završnica ovogodišnjeg izdanja manifestacije Kršćansko lice kuture. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan. Dubrovačkoj izvedbi prethodi i dan ranije izvedba u Mostaru.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

VEČERAS U CAVTATU Pučki zbor Konavle ima svoj prvi samostalni koncert

IZLOŽBA, FILM I DISKUSIJA U LAZARETIMA Stvaranje doma u migraciji

Dulist

[VIDEO/FOTO] LINĐO U KNEŽEVU DVORU ‘Etnofonija’ u povodu Svjetskog dana glazbe

Dulist