Kultura

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

Requiem Giuseppea Verdija izvest će se u petak, 31. ožujka u crkvi Male braće u sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture te u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Akademskog zbora Pro musica i Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

U izvedbi ovog monumentalnog djela sudjeluje više od 160 izvođača: Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro musica, četiri solista: sopranistica Alketa Cela, mezzosopranistica Sanja Anastasia, tenor Kim Jeongkyu i bas Ivan Tomašev, a sve pod ravnanjem maestra Noormana Widjaje.

Verdi je Requiem skladao u zrelom razdoblju svog umjetničkog stvaranja, praizveden je 1874. godine te je polučio golem uspjeh unatoč kritikama suvremenika. Ovo djelo je snažno, potresno, veličanstveno i zahtjevno. U Dubrovniku će se ponovno izvesti nakon dužeg vremena i ujedno je velika završnica ovogodišnjeg izdanja manifestacije Kršćansko lice kuture. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan. Dubrovačkoj izvedbi prethodi i dan ranije izvedba u Mostaru.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

GALERIJA FLORA Otvorena izložba polaznika PopHeart Factory radionica za djecu i odrasle

Dulist

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija