Kultura

U LAZARETIMA KNJIŽEVNO DRUŽENJE Staša Aras sa Teom Tulić o novom romanu

tea lazareti web

Mlada riječka književnica Tea Tulić svoj će novi roman objavljen ove godine ‘Strvinari starog svijeta’ predstaviti u Lazaretima u petak, 8. prosinca u 18 sati. S njom će razgovarati Staša Aras.
Inače, riječ je o iznimno talentiranoj književnici koja je 2011. osvojila nagradu ‘Prozak’ za najbolji rukopis autora do 35 godina – proznu knjigu ‘Kosa Posvuda’ koju je Ministarstvo kulture nagradilo kao jedno od najboljih romanesknih ostvarenja te godine.
Ova knjiga je također objavljena u Srbiji, Italiji, Makedoniji i Velikoj Britaniji. Engleski prijevod našao se u polufinalima za ‘European Bank for Reconstruction and Development literature prize’ 2018. i ‘Warwick prize for woman in translation’ iste godine. Prozni tekstovi su joj također prevođeni i objavljivani na francuskom, rumunjskom i njemačkom jeziku.
Članica je žirija međunarodnog književnog natječaja ‘Lapis Histriae’ te neformalne riječke književne skupine ‘RiLit’. 2014. u suradnji s Enverom Krivcem i glazbenim kolektivom ‘Japanski Premijeri’, objavila je spoken word album ‘Albumče’. 2017. objavila je knjigu poetske proze ‘Maksimum jata’ koja se našla u širem izboru za nagradu tportala 2018. Jedna je od predavačica u Centru za kreativno pisanje.

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist