Kultura

U LAZARETIMA KNJIŽEVNO DRUŽENJE Staša Aras sa Teom Tulić o novom romanu

tea lazareti web

Mlada riječka književnica Tea Tulić svoj će novi roman objavljen ove godine ‘Strvinari starog svijeta’ predstaviti u Lazaretima u petak, 8. prosinca u 18 sati. S njom će razgovarati Staša Aras.
Inače, riječ je o iznimno talentiranoj književnici koja je 2011. osvojila nagradu ‘Prozak’ za najbolji rukopis autora do 35 godina – proznu knjigu ‘Kosa Posvuda’ koju je Ministarstvo kulture nagradilo kao jedno od najboljih romanesknih ostvarenja te godine.
Ova knjiga je također objavljena u Srbiji, Italiji, Makedoniji i Velikoj Britaniji. Engleski prijevod našao se u polufinalima za ‘European Bank for Reconstruction and Development literature prize’ 2018. i ‘Warwick prize for woman in translation’ iste godine. Prozni tekstovi su joj također prevođeni i objavljivani na francuskom, rumunjskom i njemačkom jeziku.
Članica je žirija međunarodnog književnog natječaja ‘Lapis Histriae’ te neformalne riječke književne skupine ‘RiLit’. 2014. u suradnji s Enverom Krivcem i glazbenim kolektivom ‘Japanski Premijeri’, objavila je spoken word album ‘Albumče’. 2017. objavila je knjigu poetske proze ‘Maksimum jata’ koja se našla u širem izboru za nagradu tportala 2018. Jedna je od predavačica u Centru za kreativno pisanje.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist