Kultura

U KNEŽEVOM DVORU Promocija albuma Bonačić/Corvino/Lipić

bonacic corvino lipic

Naš sjajni jazz glazbenik Ivan Bonačić sa suradnicima je pripremio pravu poslasticu koja se s nestrpljenjem iščekuje. Riječ je o koncertnoj promociji albuma Bonačić/Corvino/Lipić na kojem je ova vrijedna ekipa, koja je suradnju započela još 2016. godine, zadnje vrijeme radila. Bonačić svira flautu i saksofon, Pippo Corvino gitarski sintisajzer, a Viktor Lipić električni klavir i orgulje.

Austrijski kulturni forum iz Zagreba i Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik, u suradnji s Dubrovačkim muzejima i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te uz potporu Grada Dubrovnika i Zračne luke Ruđer Bošković, organiziraju ovaj autorski Jazz koncert Bonačić/ Corvino/ Lipić u srijedu 8. svibnja u 20,30 sati u atriju Kneževa dvora u Dubrovniku, na kojem će biti izvedena djela s najnovijeg albuma troje autora i promoviran novi album.

Suradnja ovo troje glazbenika i autora započela je 2016. godine, dok Ivan Bonačić (flauta, tenor saksofon) i Pipo Corvino (gitarski sintisajzer) nižu suradnje još od studentskih dana na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu.

Potaknuti brojnim nastupima u duetu, Ivan Bonačić i Pipo Corvino pošli su od ideje da svoje spontane improvizacije iz kojih su nastajali glazbeni fragmenti protkani liričnim melodijama upotrebe kao osnovu na kojoj su definirali specifičan zvuk programa predstavljenog na albumu. U ovu koncepciju uklopio se i Viktor Lipić (električni klavir, orgulje), spontanošču kojom je pratio Pipa Corvina na prvim zajedničkim probama. Takva polazna ideja dobila je svoju potvrdu kao jasan smijer daljnjeg zajedničkog kreativnog djelovanja autora.

Nastalo je devet kompozicija među kojima „Backwater“ i „Tilia“ potpisuje Pippo Corvino, „Rivulet“ i „Cat's Paw“ – Viktor Lipić, te „Fading“ i „Rays of Hope“ – Ivan Bonačić. Preostale tri kompozicije su zajedničke improvizacije nastale u trenutku snimanja, povezujući cijeli album u koherentan amalgam izričaja troje autora.

Koncert se organizira u povodu obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik. Koncertu će prisustvovati i Veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj NJ.E.g. Josef Markus Wuketich i Direktorica Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu Marina Chrystoph.

 

Pročitajte još

[FOTO] U Zagrebu otvorena izložba Anabel Zanze

Dulist

Horizont kao naša veza s beskrajem – novi vizualni identitet jubilarnih 75. Igara!

Dulist

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE U petak nastupaju Irena Parlov i Stevan Karanac

Dulist