Aktualno

U Italiji u 24 sata preminule 662 osobe, SAD novo svjetsko žarište koronavirusa

U Italiji u 24 sata preminule 662 osobe, SAD novo svjetsko žarište koronavirusa

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu je premašio pola milijuna, a umrlo je više od 23 tisuće osoba.

U posljednja 24 sata u Italiji su od koronavirusa preminule 662 osobe. Zabilježena su 6.153 nova slučaja, a ukupno je umrlo 8.165 ljudi. Broj zaraženih je, donosi Index, opet u porastu. Oporavila se 10.361 osoba, a u kritičnom je stanju 3.612 ljudi. Razmjeri epidemije u Italiji su najgori u svijetu. Samo u Lombardiji, u kojoj je najgore stanje, zabilježena su 2.543 nova slučaja u zadnja 24 sata, a preminulo je još 387 ljudi.

U Sloveniji je od koronavirusa u četvrtak preminula šesta osoba, a ukupno zaraženih je 528, javlja Radio-televizija Slovenije.

Prema informacijama Dnevnog avaza, u Bosni i Hercegovini zaraženo je 190 osoba, dvije osobe su oporavljene, a tri osobe su preminule.

U Srbiji su u posljednja 24 sata preminule tri osobe, javlja B92, a ukupan broj smrtnih slučajeva je sedam.

U Crnoj Gori je 69 potvrđenih slučajeva koronavirusa. Do sada je u ovoj zemlji zabilježena jedna žrtva COVID-19. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom se nalazi 6.258 osoba, pišu podgoričke Vijesti.

Zapovjednik mornarice Crne Gore Vesko Tomanović podnio je ostavku zato što nije poštovao propise o samoizolaciji i nakon što ga je policija, uz kaznenu prijavu, odvela u karantenu.

Muškarac podrijetlom iz Crne Gore preminuo je u Rimu, prenio je talijanski Corriere della Sera.

S više od 70 tisuća zaraženih koronavirusom i 1.050 već podleglih zarazi, SAD postaje novo svjetsko žarište pandemije Covidom-19. No, posljedice će, strahuje se, biti znatno teže nego u Italiji, donosi HRT.

Broj zaraženih dnevno raste za nekoliko tisuća, a američki liječnici koji žele ostati anonimni, tvrde kako nemaju dovoljno kreveta, respiratora te najosnovnije opreme. Nakon New Yorka, novo je žarište američka savezna država Lousiana i New Orleans.

 

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist