Kultura

U GRADSKOJ ČITAONICI Predavanje ‘Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj’

predavanje temelji slobode 10102018 vlevi 3125

Predavanje pod naslovom ‘Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj 1991-1995.’ održat će se u ponedjeljak, 18. veljače u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

O ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja govorit će predavač dr.sc. Vladimir Filipović, a moderator predavanja bit će dr.sc. Maroje Višić.

Rat u Hrvatskoj od svojeg je početka do svojeg kraja bio visoko internacionaliziran i prisutstvo većeg broja međunarodnih posrednika određivalo je dijelom njegovu dinamiku. U Hrvatskoj se o ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja u pravilu govori negativno i kritički. U ovom predavanju temi se pokušava pristupiti na drugi način i ukazati na moguće drugačije tumačenje uloge međunarodne zajednice.

Vladimir Filipović docent je na Libertas međunarodnom sveučilistu u Zagrebu i Dubrovniku. Autor je većeg broja znanstvenih članaka i zapažene knjige ‘Ispod plavih sljemova: motive država za sudjelovanjem u misiji UNPROFOR 1992-1995.’ objavljene 2015. u Zagrebu i Sarajevu.

Predavanje je u organizaciji Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist