Sport

VIDEO/U GOSPINOM POLJU SLAVI SE POVIJESNI NASLOV Košarkašice Raguse prvakinje su Hrvatske!

VIDEO/U GOSPINOM POLJU SLAVI SE POVIJESNI NASLOV Košarkašice Raguse prvakinje su Hrvatske!

Košarkašice Raguse prvakinje su Hrvatske! Pobjedom nad ekipom Medveščaka u trećoj finalnoj utakmici rezultatom 64:59 prvi put u povijesti osvojile su pokal za najbolju momčad Premijer lige!

-Utakmica je bila napeta, zanimljiva za gledati, borbena, nervozna. Ipak je treća utakmica bila u pitanju. Željeli smo ostvariti pobjedu u našem Gospinom polju. Igračice su imale puno ozljeda, uspjele smo se ‘pokrpati’ za ovu utakmicu. Igračice koje sam uvodila kao zamjenu nisu napravile ono što sam tražila pa je ista petorka igrala stalno. Cure su se borile, živimo za ovo i stvarno smo presretne – rekla je za DuList trenerica Cvetana Matić.

Predsjednik ŽKK Raguse Tomislav Tabak naglasio je kako su se nakon burne završnice dokopali kupa kojeg čekaju još od prošle godine.

-To je prvi u našoj povijesti, prvenstveni pokal je došao u grad. Presretni smo – naglasio je Tabak.

Košarkašica Carmen Miloglav istaknula je kako se ove nedjelje potvrdilo da je ova treća utakmica bila teška.

-Pritisak je bio velik s obzirom da smo vodili 2:0, međutim, Medveščak se nije smio podcijeniti. Odigrali su izvrsnu utakmicu. Mi nismo imali baš dosta raspoloženih igrača, ali borbenošću smo sve vratili. Mislim da smo zaslužile ovaj naslov s obzirom na to koliko se čitavu godinu borimo čak i sa zdravljem, iako to nikome nismo rekle. Zasluženo smo digle i ovu ‘kantu’ – istaknula je za DuList nakon utakmice Carmen Miloglav.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist