Sport

DRUGA REGATA KUPA DALMACIJE Deset medalja za VK Neptun, Maro Mojaš, Toni Pulić i jola GIG zlatni

DRUGA REGATA KUPA DALMACIJE Deset medalja za VK Neptun, Maro Mojaš, Toni Pulić i jola GIG zlatni

Veslači VK Neptuna doveslali su do deset medalja, dva zlata, dva srebra i šest bronci, na drugoj regati Kupa Dalmacije, koja se održala na stazi u Zatonu pokraj Šibenika, istoj onoj gdje su 1979. godine održana veslačka natjecanja na osmim Mediteranskim igrama, javlja VK Neptun.

Zlatni su bili dvojac na pariće mlađih juniora Maro Mojaš i Toni Pulić i jola GIG u konkurenciji kadeta Duje Golemac, Ante Klešković, Marko Čučković, Marin Cvjetković i kormilar Tomislav Sjekavica, do srebra su stigli mlađi junior Ivan Pecotić u skifu te mlađe juniorski četverac s kormilarom Dominik Lalatović, Borna Tomaš, Josip Papak, Jakov Lazar i kormilar Roko Arčanin.

Lucija Mazić je izveslala dvije bronce. Prvu u skifu u konkurenciji seniorki te u istoj toj konkurenciji nastupivši s Nikom Sebastian u dvojcu na pariće.

Broncu je osvojio i kadetski dvojac na pariće Ante Pinčević i Luka Štrman, zatim junior Roko Mucić u skifu, seniorski dvojac na pariće Matija Medi i Jan Ivan Miošić te jola GIG mlađih kadeta Andro Besjedica, Pjero Vuletić, Dominik Ramić, Petar Tepšić i kormilar Tomislav Sjekavica.

Na regati u Zatonu kraj Šibenika nastupili su natjecatelji svih jedanaest dalmatinskih klubova, te kao gosti veslačice i veslači riječkog Jadrana. Treća regata Kupa Dalmacije održat će se u subotu, 15. svibnja, u Makarskoj. Uz veslače VK Neptuna bili su treneri Pavo Bečić i Lovro Čondrić te tajnik Maro Kapović.

Pročitajte još

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist

U PROTEKLOJ GODINI Oni su najbolji županijski sportaši!

Dulist

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist