Aktualno

U Dubrovniku 8% više turista nego lani

U Dubrovniku 8% više turista nego lani

Stabilnost Dubrovnika kao atraktivnog i uspješnog turističkog odredišta potvrđena je i pozitivnim ostvarenjima turističkog prometa u srpnju, kad je u gradu boravilo 130 968 gostiju ili 8 posto više nego u srpnju 2012. godine.

Od 1. do 31. srpnja turisti u Dubrovniku ostvarili su ukupno 563.226 noćenja ili sedam posto više. U svim obilicima smještaja u srpnju su ostvarenja povećanja noćenja,  osim u hotelima u kojima se bilježi manji pad od 4 posto, dok u srpnju privatni smještaj ima za 27 posto više noćenja.

Top- listu država ih kojih dolaze dubrovački turisti i u srpnju predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog kraljevstva sa 13,9 posto udjela u ukupnom broju dolazaka i 19,2 posto udjela u noćenjima. Slijede gosti iz Francuske, Njemačke, Hrvatske, SAD -a, Norveške, Švedske i Finske.
Devetu poziciju naše liste drže australski turisti kojih ove godina također ima više nego u 2012., te ih je od početka 2013. u Dubrovniku boravilo 16.873 ( 24 posto više), a ostvarili su 50.822 noćenja ili 20 posto više.

Tržište Rusije i Španjolske bilježe ove sezone pad ostvarenja, te je ruskih gostiju za dvadesetak posto manje, a Španjolaca za 15 posto manje.
Od početka godine do kraja srpnja Dubrovnik bilježi za 12 posto više dolazaka turista, odnosno 416.814 , te 1,519.243 noćenja što je za devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Početkom kolovoza u gradu boravi nešto više od devetnaest tisuća gostiju ili sedam posto više nego početkom kolovoza prošle godine.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist