Aktualno

U Cavtatu godišnji susret američkih komora Europe

U Cavtatu godišnji susret američkih komora Europe

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj domaćin je ovogodišnjeg susreta AmChams in Europe (Europsko vijeće američkih gospodarskih komora), organizacije koja okuplja 44 američke gospodarske komore u Europi i predstavlja korporativne interese više od 17.000 američkih i europskih tvrtki. Susret se održava od 19.-21. rujna u Cavtatu i Dubrovniku.

Turizam je važna grana hrvatskog gospodarstva s još uvijek značajnim potencijalom rasta. Sudionicima susreta i gostima tijekom poslovnog ručka obratio se zamjenik ministra turizma, Oleg Valjalo predavanjem na temu ¨Globalni turistički trendovi i uloga Hrvatske u europskom turizmu''.

Na ručku je sudjelovao otpravnik poslova veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, Hoyt B. Yee. Uz direktore američkih komora na ručku su sudjelovali domaći i strani gospodarstvenici iz turističkog sektora.

Članovi odbora za turizam Američke gospodarske komore u Hrvatskoj održali su radni sastanak s Olegom Valjalom na kojem se razgovaralo o mogućnostima ulaganja i potencijalima za unapređenje hrvatskog turizma.

– Godišnji susret američkih komora s više od 20 predstavnika europskih zemalja odlična je prilika za predstavljanje potencijala hrvatskog turizma u trenutku kada predstojeći ulazak Hrvatske u Europsku uniju pobuđuje dodatni interes za našu zemlju – izjavila je direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, Andrea Doko Jelušić.

Na ručku je sudjelovala i Visa country managerica za Hrvatsku, Gorana Perišić Kranjčec, koja je predstavila najnovije najnovije podatke o navikama i potrošnji stranih turista i turističkim trendovima u Hrvatskoj.

Jedna od tema ovogodišnjeg susreta je unapređenje suradnje europskih AmCham-ova što otvara priliku za međunarodnu suradnju i hrvatskih tvrtki, članova komore.
 
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist