Kultura

U ČAST PARCU U Dubrovačkim knjižnicama otvorena izložba Vulka Hajdića

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama te u okviru 1050. Feste sv. Vlaha u prizemlju Narodne knjižnice Grad u ponedjeljak, otvorena je izložba Vulka Hajdića “Svaki kamen-Vlahov znamen”. Predgovor za izložbu napisao je povjesničar umjetnosti, Ivan Viđen, koji je zajedno s autorom fotografskih radova, otvorio ovogodišnju izložbu posvećenu zaštitniku grada Dubrovnika, svetom Vlahu. Za postav izložbe zaslužni su slikar i restaurator Robert Kralj i Marta Baće.

Izložba se sastoji od fotografija različitih oblika zatečenih na zidovima dubrovačkih kuća.

– Najintrigantnije su one koje na prvi momenat ni ne znate što je, ali čim se približite, lako ćete ih prepoznati – objasnio je Viđen komentirajući kako je dubrovačka publika vizualno kodirana da prepozna lik svetoga Vlaha.

– Kako bi lik svetog Vlaha vidjela publika koja nema naš kulturni kontekst, možda bi vidjela nešto drugo, ali bi zasigurno vidjela nešto što je privuklo i njega – dodao je Viđen.

Autor izložbe svim je okupljenima poželio da uživaju u izložbi barem upola koliko je on uživao u stvaranju ove fotografske priče svetog Vlaha.

– Jedna preporuka za vas kada sutra budete šetali gradom, podignite pogled i pogledajte neku fasadu, možda bude zanimljivo. Vjerujte mi na riječ, isplatit će se – za kraj je poručio Vulko Hajdić.

Izložba će ostati otvorena za sve posjetitelje do 18. veljače.

Pročitajte još

KONCERT U MALE BRAĆE Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora

Dulist

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

Dulist

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija