Aktualno

TUŽNO SJEĆANJE Vijenci za poginule putnike ‘Aurore’

PXL 060523 99747014
06.05.2023., Luka Gruz, Dubrovnik - I ove godine u more u gruskoj luci su cvijece i vijence polozili predstavnici Grada Dubrovnika ispred kojih je stigao vijecnik Maro Kristic predstavnici Opcine Konavle ispred kojih je dosao opcinski nacelnik Bozo Lasic, ali i Luce Popovic, jedna od prezivjelih putnika 'Aurore' koja svakog 6. svibnja dolazi odati pocast zrtvama. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U znak sjećanja na poginule putnike s Aurore, koji su živote izgubili u velikoj pomorskoj katastrofi koja se na današnji dan prije 31 godinu dogodila u luci Gruž, ove su subote vijenci i cvijeće položeni u more.
Podsjetimo, na današnji dan 1992. točno u 16.43 sata dogodila se jedna od najvećih katastrofa u modernoj povijesti Dubrovnika – sudar broda Aurora i trajekta Ilirija, koji su zbog straha od agresorske vatre u punoj brzini uplovljavali u luku.
Manja Aurora, tada u vlasništvu Atlasa, u trenu je potonula, a poginulo je i deset putnika, od kojih troje djece. Plovila je na ruti između grada i tada još uvijek okupiranog Cavtata. Poginuli su Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum. Do današnjeg dana nitko nije odgovarao za njihovu smrt.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist