Grad

TURISTIČKA ZAJEDNICA „KLGB Mara Kristića manipulira i obmanjuje javnost!“

TURISTIČKA ZAJEDNICA „KLGB Mara Kristića manipulira i obmanjuje javnost!“

Iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika uputili su reakciju na priopćenje KLGB Mara Kristića – Srđ je Grad, a koju prenosimo u cijelosti.

„U danas objavljenom priopćenju KLGB nositelja Mara Kristića – Srđ je Grad, na temu ponovne uspostave linije Frankfurt – Dubrovnik, iznesene su potpune neistine u cilju obmane javnosti.

Naime, politiziranje i neutemeljeno uvlačenje Turističke zajednice grada Dubrovnika u dnevno-političke igre, razotkriva političku nemoć i sklonost manipuliranju.

Nositelj liste Maro Kristić se prošlog tjedna informirao u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na sastanku s direktoricom Romanom Vlašić o statusu pregovora, te je izrazio zadovoljstvo razvojem situacije, pa je ovo današnje priopćenje istoimene liste u najmanju ruku licemjerno, a činjenično potpuno promašeno, iz neznanja ili loše namjere.

U cilju informiranja javnosti donosimo činjenice:

– TZ grada Dubrovnika aktivno pregovara s Croatia Airlinesom od samog trenutka ukidanja navedene linije tijekom procesa restrukturiranja ove kompanije, a amandman na proračun Grada Dubrovnika (KLGB Liste nositelja Mara Kristića) se ne odnosi na aktivnosti TZ grada Dubrovnika, koje su započele prije navedenog amandmana.

– U srpnju i kolovozu s Croatia Airlinesom su održani sastanci u TZGD, uključeni su bili i predstavnici TZ Dubrovačko – neretvanske županije i Zračna luka. Na posljednjem sastanku su predstavnici tvrtke Croatia Airlines izrazili realnu mogućnost za ponovnu uspostavu leta i istaknula cijenu koštanja za 44 rotacije Airbusom 320 u iznosu 1.200.000 Eur, odnosno preko 9 milijuna kuna.

– Nakon ove informacije uključuje se Ministarstvo turizma, Ministarstvo prometa i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, te 23.rujna organizira sastanak s Croatia Airlinesom u Ministarstvu turizma. Donesen je zaključak o pokretanju inicijative za utvrđivanje mogućnosti uspostave zračne linije Dubrovnik – Frankfurt u zimskom redu letenja 2015/16, kao i zaključka o pozivanju ključnih dionika u turističkom gospodarstvu radi utvrđivanja interesa i stavova. Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma su zainteresirani biti aktivno uključeni u pripremu predmetnog projekta.

– 29. rujna održana je video konferencija s Ministarstvom turizma uz sudjelovanje predstavnika HTZ-a, TZ Grada Dubrovnika, TZ Dubrovačko – neretvanske županije, Zračne luke Dubrovnik, Croatia Airlinesa, predstavnike hotelskih kuća ALH, Valamar i Rixos. Dodatno su pozvani Hilton Imperial, Dubrovnik Riviera Hoteli i Dubrovački vrtovi sunca. Daljni postupci su u tijeku, u cilju pozitivnog ishoda pregovora, a informacije će biti dostupne po zaključenju dogovora.

– Razgovori su obavljeni i s drugim avio – kompanijama, sudionici sastanaka su upoznati s detaljima, a u cilju daljnjih pregovora, informacije će biti dostupne naknadno.

– Realizacija i sufinanciranje ponovne uspostave leta bit će dijelom proračuna Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice pod stavkom „Posebni promotivni i druge strateški projekti za 2016.“ , a koji će se realizirati u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, ključnim gospodarskim subjektima u Hrvatskoj, te stranim partnerima – organizatorima putovanja ( programi sa zračnim prijevozom) i zračnim prijevoznicima.

Na kraju, koristimo prigodu javnosti objasniti kako se svake godine na razini HTZ –a objavljuje javni poziv za oglašavanje u promotivnim kampanjama turističkog sektora s više različitih modela , namijenjenih raznovrsnim strukturama turističkih dionika. O posebnim strateškim projektima može se pregovarati tijekom godine, dok su za oglašavanje u promotivnim kampanjama turističkog sektora u 2016. godini (više modela) precizno zadani rokovi za predaju kandidatura .

– OGLAŠAVANJE U PROMOTIVNIM KAMPANJAMA TURISTIČKOG SEKTORA – Model IV – se odnosi na oglašavanje posebnih programa destinacije, nositelj promotivne kampanje je zračni ili drugi prijevoznik, organizator putovanja TO tour-operator ili TA- turistička agencija ili drugi nositelj posebne ponude destinacije. Sukladno pravilima natječaja, turističke zajednice se ne mogu kandidirati u modelu IV, sudjeluju u sufinanciranju odobrenih programa u suradnji sa sustavom i GU HTZ-a.

– u okviru modela namijenjenog sustavu turističkih zajednica – Modela II , koji se odnosi na oglašavanje ponude destinacije, TZ grada Dubrovnika je kandidirala promotivne kampanje u suradnji s TZ Županije

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist