Sport

Tucak objavio popis ‘Barakuda’ za Rotterdam, među njima i četiri Jugaša

Tucak objavio popis 'Barakuda' za Rotterdam, među njima i četiri Jugaša

Ivica Tucak, izbornik reprezentacije ove je srijede objavio popis igrača koji u petak kreću na predolimpijski turnir u Rotterdamu koji će se odigrati od 14. do 22. veljače, a na popisu su i četiri Jugaša.

– Ovo je najteža odluka za svakog izbornika, pa tako i za mene. S obzirom da su svi momci od onih početnih 22. koji su pozvani na pripreme dala svoj maksimum. U Zagreb ih je pozvano 18 od kojih su četiri morala otpasti. To su vratar Marcelić, centar Dobud te vanjski igrači Benić i Žuvela. Želim iskreno zahvaliti svoj četvorici na maksimalnom naporu koji su uložili, njihovoj želji i volji. Svojim prisustvom na svakom treningu i utakmici naše su pripreme učinili još kvalitetnijima te im hvalau to ime. Meni kao izborniku ovo je vrlo teška odluka, no donijeta je na osnovi trenutačnog stanja igrača. To nikako ne znači da će istih 14 igrača putovati i za Tokio, ukoliko se kvalificiramo. No ovih 14 smatram da je najbolje što hrvatski vaterpolo trenutačno ima – rekao je izbornik Tucak.

Točan popis igrača čine:

1 Marko Bijač
2 Marko Macan
3 Loren Fatović
4 Luka Lončar
5 Maro Joković
6 Luka Bukić
7 Ante Vukičević
8 Andro Bušlje
9 Lovre Miloš
10 Josip Vrlić
11 Rino Burić
12 Javier Garcia Gadea
13 Toni Popadić

rez. Franko Lazić

Međunarodna organizacija vodenih sportova (Fina) donijela je odluku da svaka momčad na turnir može doputovati s maksimalno 22. osobe.

– S obzirom na ritam koji nas tamo očekuje, 8 utakmica u 8 dana, ekstreman napor u fizičkom i psihološkom pogledu odlučio sam se da na turnir vodimo dvojicu fizioterapeuta i liječnika. Smatram da nam je ta medicinska skrb uz profesora Kuterovca koji će pomagati u dijelu regeneracije i odmora,itekako važna. Iz tog razloga odlazimo s 14, a ne 15 igrača. Kao rezervni igrač putuje Franko Lazić, koji se momčadi smije priključiti jedino ukoliko se netko od igrača potvrdi kao Covid pozitivan – pojasnio je izbornik.

U Nizozemskoj će, u bazenu kompleksa Zwemcentrum Rotterdam nastupati ukupno 12 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine od po 6 sastava. Nakon ligaškog sustava u skupini, četiri najbolja sastava iz svake grupe tzv. ‘križanjem’ tvore parove četvrtfinala. Prve tri momčadi na kraju turnira izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju predstojećeg ljeta.

– Svaka utakmica je teška, svaka nosi svoj izazov, a svaka naredna je još teža i još važnija od prethodne. Ono na što se mi moramo fokusirati je naša izvedba. Mislim da imamo kvalitetu i da smo kvalitetniji od bilo koje reprezentacije u grupi, ali to moramo pokazati i u bazenu  – zaključio je izbornik.

Skupina A: Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija, Turska
Skupina B: Hrvatska, Njemačka, Rusija, Rumunjska, Nizozemska, Francuska.

-Svaka utakmica je bitna. No naravno, ključno je dobro otvoriti turnir. Četvrtfinala utakmica biti ćeteška u psihičkom smislu, a potom i polufinale. Nemamo pravo na pogrešku. Turnir otvaramo s Rumunjskom, dobro poznajemo njihovog najboljeg igrača Cosmina Radua, mog i Bušljinog klupskog suigrača. Mislim da će ga upravo on čuvati te će ga sigurno dobro pokriti. Pokušati ćemo ga izmoriti što je više moguće i naravno, nadati se pobjedi. Očekujemo da ćemo se kvalificirati na Olimpijadu, to nam je cilj. Smatram da smo najbolja momčad te da ćemo to i uspjeti. Naravno da neće biti lako, ali spremali smo se za to i očekujemo uspješne kvalifikacije – rekao je Luka Bukić, reprezentativac.

– Naša najveća snaga je u našem kolektivu, atmosferi koja vlada i kvaliteti igrača. Vjerujemo jedni u druge i bodrimo se i kada nam ide dobro, kao i u onim teškim trenutcima kada nam ne ide najbolje. Ove pripreme smo puno radili na fizičkoj spremi, jer nas očekuje iznimno zahtjevan turnir. Kako će turnir odmicati biti ćemo sve umorniji no mislim da neće biti problema i da ćemo se u Rotterdamu pokazati u najboljem svjetlu. Sve ovo radimo i pripremamo se kako bi dobili tu dugo željenu vizu za Tokio – zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr