Sport

Tucak izbornik, Pavličević dopredsjednik

Tucak izbornik, Pavličević dopredsjednik

Na današnjoj Skupštini Hrvatskog vaterpolskog saveza u Zagrebu za predsjednika je ponovno izabran Predrag Sloboda, predsjednik Primorja EB. Predsjednik Juga Ivo Pavličević izabran je za dopredsjednika, kao i Perica Bukić.

Sloboda je bio jedini kandidat za predsjednika. Usvojene su izmjene i dopune Statuta HVS-a, čime je omogućeno da Bukić bude izabran za izvršnog direktora, dakle prvog operativca HVS-a. Ratko Rudić potvrđen je za novog sportskog direktora.

Osim Jugovog predsjednika Pavličevića u Upravni odbor HVS-a iz redova Juga ušli su Željan Konsuo, Roko Tolić i Goran Hrnić.

– S obzirom na dosadašnji rad i učinak Predraga Slobode on je bio najlogičnije rješenje i za novi mandat. Isto je tako logično da Jug, kao klub koji daje najviše reprezentativaca u raznim selekcijama bude zastupljen s jednim dopredsjednikom, a ta je čast, po funkciji pripala meni. Imamo četiri predstavnika u Upravnom odboru HVS-a i preuzet ćemo obavezu u radu Saveza, svjesni da je puno posla pred nama – kazao je po završetku Skupštine Ivan Pavličević za Jugovu službenu stranicu.

Upravni odbor na izbornoj je skupštini imenovao je Šubenčanina Ivicu Tucaka za novog izbornika. Prvi pomoćnik bit će mu trener Primorja Ivan Asić te Pero Kuterovac.

Jugov sportski direktor Ognjen Kržić izabran je u Stručno povjerenstvo HVS-a, u kojeg su još imenovani i Ratko Rudić, Perica Bukić, Milivoj Bebić, Zoran Roje i Boško Lozica.

Upravni odbor donio je i zaključak kako se slučaj Sandra Sukna i sukob Juga i Primorja treba riješiti mirnim putem.
– Dubrovčani ne trebaju osporavati Sandrov odlazak u Rijeku, no mora se dogovoriti neko obeštećenje – rekao je Perica Bukić.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist