Politika

Trojanović: Lasić krši Statut stranke

Trojanović: Lasić krši Statut stranke

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Konavle Nikša Trojanović uputio je priopćenje za javnost u kojem upozorava na, kako kaže, grubo kršenje Statuta stranke. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Kao legalno izabrani predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Konavle želim ovim putem upoznati članove HDZ-a, simpatizere i potencijalne birače naše stranke na grubo kršenje Statuta od strane predsjednika povjerenstva gosp. Boža Lasića.

Naime nakon raspuštanja Općinskog odbora HDZ-a Konavle od strane ŽO HDZ-a DNŽ imenovano je povjerenstvo na čelu s gosp. Božom Lasićem i utvrđen datum 19. listopada 2012. godine kao krajnji rok za sazivanje izborne skupštine. Nažalost, predsjednik povjerenstva nije ispoštovao odluku višeg tijela.

U Statutu HDZ-a u Članku 25. Stavak 3. stoji: „Županijski odbor ovlašten je raspustiti općinsku ili gradsku organizaciju HDZ-a te imenovati Povjerenstvo na čelu s povjerenikom koje ima sva prava i obveze raspuštenog odbora. Povjerenstvo je dužno u roku od najduže 6 mjeseci sazvati izvanrednu skupštinu raspuštene organizacije HDZ-a“.

Nažalost svi rokovi su prošli, a povjerenstvo nije postupilo prema odredbama Statuta.

Nadalje, u Članku 21. Stavak 1. stoji : ''Zadaće općinskog odbora HDZ-a jesu određivanje predložnika na izborima za tijela lokalne samouprave općine''.

Slijedom događaja i nepoštivanja Statuta za pretpostaviti je da će predložnici od strane HDZ-a za predstojeće lokalne izbore biti birani na nekom tajnom mjestu od ljudi koji na to nemaju pravo.

Stoga ovim putem pozivam nadležna tijela HDZ-a da oštro kazne grubo kršenje Statuta od strane povjerenika gosp. Boža Lasića. Također, pozivam ih da u što kraćem roku organiziraju skupštinu OO HDZ-a Konavle na kojoj će se izabrati legalna stranačka tijela koja će legalnim putem izabrati predložnike za slijedeće lokalne izbore.

Predsjednik OO HDZ-a Konavle
Nikša Trojanović“

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist