Crna kronika

Trojac osumnjičen za prebacivanje osam stranih državljana u RH

blank

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javljaju kako su tri strana državljanina osumnjičena za nezakonito prebacivanje stranih državljana.

-Koordiniranom akcijom policijskih službenika Službe kriminalističke policije, Mobilne jedinice Jug i Postaje granične policije Metković Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom jučerašnjeg dana dovršeno je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem troje stranih državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 35, 24 i 19 godina, radi postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma’. Navedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni radi ostvarivanja koristoljublja za novčani iznos u dva navrata organizirali prebacivanje osam stranih državljana s područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske, iako su znali da te osobe ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u RH – ističu u objavi.

Prema stranim državljanima za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku postupalo se sukladno Zakonu o strancima. Troje osumnjičenika je uhićeno i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, su uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Dva kanadera gase šumski požar u Kominu

Dulist

FOTO/VIDEO Zapalio se auto na Ilijinoj glavici, vatrogasci na terenu

Dulist

Požar u restoranu u Širokoj ulici, na intervenciji osam vatrogasaca

Dulist