Sport

Triatlon klub Dubrovnik uputio apel Gradu: Spojite što prije Komolac s Kantafigom uređenom biciklističkom stazom

Triatlon klub Dubrovnik uputio apel Gradu: Spojite što prije Komolac s Kantafigom uređenom biciklističkom stazom

Triatlon Klub Dubrovnik kročio je još aktivnije u multi-sport sezonu 2022! Prošli vikend organizirano je 2.kolo MultiSport Lige Dubrovnik u Cavtatu, duatlon run 5km/bike 24km/run 2,5km, a već 7. svibnja je treće kolo u Konavlima, isto duatlon s distancama run 6km/bike 30km/ run 3km. Na sva kola MultiSport lige dozvoljeno je sudjelovati individualno ili ekipno, prijave se vrše besplatno online preko FB stranice.

Od lipnja do kraja rujna su topliji dani, toplije more te kreću akvatloni Lapad i Kupari. Poslastica godine kao uvijek bit će “Earth, Sea & Fire” Dubrovnik International Triathlon Event koji će se organizirati od 14. listopada do 16.listopada time da su glavne utrke u Gružu 15.listopada. Povratak u normalno dozvolit će organizaciju bez ograničenja pa se vraća stari format s tri distance: SUPER SPRINT, SPRINT & OLYMPIC. Iz Triatlon kluba Dubrovnik očekuju veće brojke natjecatelja i s obzirom na uspješan početak turistilčke sezone 2022.

Kraj godine tradicionalno obilježava se s dvije uzbudljive trkačke utrke – Humanitarna Utrka STAZOM DEVA – uspon na Srđ , povodom Dana branitelja Dubrovnik te Božićna Utrka 10K.

Novost ove godine je dugi triatlon u Konavlima 18. lipnja, promo-utrka u suradnji s lokalnim partnerima iz Cavtata i Konavala. Start je u subotu ujutro u 7 sati plivat će se u Cavtatu 1,9 km, zatim biciklistički segment 90 km (tri kruga po 30km), nakon čega slijedi trčanje od 21 km (četiri kruga). Na ovu utrku se mogu prijaviti svi iznad 18 godina starosti, ekipno ili individualno. Prijave su u tijeku.

Svim ovim sportskim događajima amaterskog karaktera želi se motivirati najviše lokalne, mlade i stare, da se više bave sportom, da sudjeluju na amaterskim utrkama i druženjima gdje mogu dobiti savjet više za bolju kondiciju i zdravlje, kako fizičko tako i mentalno. Aktivnosti kluba su veliki doprinos razvoju sportskog turizma na području Grada i Županije, najbrže rastućoj grani turizma u Europi.

Svakako, bilo bi dobro, i nužno, da lokalna sportska infrastrukutra se modernizira kako je već odavno napravljeno u susjednim državama i gradovima lošijeg financijskog stanja. Da se hitno atletske staze, trim staze, dvorane, bazeni renoviraju i otvore amaterskim sportovima, kako građanima tako i turistima.

Međutim, najbitnije da se što žurnije stavi prioritet i naglasak na opću sigurnost aktivnih sportaša amatera na cestama, pogotovo biciklistima, koji imaju jednako pravo koristiti ceste tamo gdje biciklističke staze ne postoje.

-Također i ovim putem apelira se na Grad Dubrovnik da spoji Komolac s Kantafigom jednom uređenom biciklističkom/šetačkom stazom što prije to bolje, jer riječ je o samo cca 3km duljine a širine za isto ima dovoljno. Grad bi dobio još jednu atraktciju kako za lokalne tako i za turiste. Tim projektom bi se spojila Mokošica s Dubrovnikom, a koristila bi se svakodnevno od strane svih sugrađana cijele godine. Do tada trebamo na cestu, na više lokacija, po uzoru na druge razvijene destinacije, postaviti znakove upozorenja za ostale prometne sudionike da pripaze, pogotova na najugroženije – na bicikliste. Podsjećamo na zakon o prometu u RH da prilikom pretjecanja bicikliste obavezan je razmak od 1,5 metra – važi za sve skupine vozila – istaknuli su iz TK Dubrovnik.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist