DuList IN

Tri dana glazbenog hedonizma

Tri dana glazbenog hedonizma

U Revelin Cuulture Clubu sve ljubitelje dobre zabave, ovog kolovoza očekuje festival Re-Vel-in koji će se održati od 2. do 4. kolovoza.

Zvijezde prvog dana festivala bit će Fedde le Grand kao i Syke n' Sugarstarr, druge večeri nastupit će najveće ime elektronske muzike sa ovih prostora Gramophonedzie dok će treće večeri gostovati Sebastien Leger i Paul Woolford.
Tim povodom danas je u Revelinu održana konferencija za novinare.

Prva večer ovog festivala pripast će nizozemskoj DJ superzvijezdi Fedde Le Grandu, koji godinama trese podije širom svijeta, čiju je muziku Madonna osobno koristila za promociju svoje „Sticky and Sweet“ turneje i koga je zamolila da izmiksa hit „Give it to me“.

Hamburški dvojac Syke n' Sugarstarr pripada samom vrhu house scene i to ne samo zbog svoje produkcije, već i zbog neprestanih turneja, čak ih ima preko 100 nastupa godišnje. Krajem srpnja odradit će američku turneju, dok je kolovoz rezerviran za europske destinacije, Rusiju, Bliski istok i naravno Dubrovnik.

U petak 3. kolovoza nastupit će najpoznatiji house producent i DJ sa ovih prostora. Karijeru je započeo 2000. godine sudjelovanjem na Red Bull Music Academy u Irskoj, nakon čega se intenzivno bavio glazbenom produkcijom. Svjetsku slavu  stječe megahitom „Why Don't You“  sazidanom na sampleu legendarne Peggy Lee. Pjesma je bila jedan od najvećih hitova 2009. godine, redovit dio setova veličina poput Stevea Angella, Dennisa Ferrera i Ericka Morilla, a dobitnici su i nagrade MTV Best Adria Act.

U subotu 4. kolovoza dolazi Sebastien Leger koji u klubove vraća bogatu muzičku povijest Detroita i Chicaga i čiji underground techno zvuk predstavlja najbolje od franucske elektronske scene danas. Ovaj multitalentirani producent i DJ djeluje na sceni od kraja 90-ih i do danas je objavio impresivan broj od gotovo 70 singlova i EP-a i 60-tak remikseva od kojih se ističu oni za Justina Timberlakea, Deadmau5a, Kylie Minogue i Ericka Prydza.

Dolazi i britanski DJ Paul Woolford koji stvara iznimno respektabilnu međunarodnu karijeru kao DJ, producent, „dacnefloor experimentalist“ i vlasnik diskografske kuće.
 
 
– Nakon dva mjeseca jako dobre sezone, možemo reći da se Revelin može mjeriti s ostalim mjestima na europskoj obali koji donose dobru zabavu. Zabava je ovdje na visokom novou. – istaknuo je PR manager Sanjin Đukić.

Također je najavio i slijedeće koncerte: 9. kolovoza nastupa Umek, 16. kolovoza Riva Starr, 23. kolovoza Lissat&Voltaxx i 31. kolovoza Alex Benji.

Večeras u Revelinu nastupa  DJ Axwell, megauspješni house producent i član supergrupe Swedish House Mafia, koji je, rekli su organizatori, izuzetno zainteresiran za Dubrovnik, posebno za mjesta za dobar provod i za dobre restorane. 

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist