Crna kronika

TRAGIČNO ZAVRŠENA POTRAGA Tijelo nestaloga ribara pronašli u sjevernom Jadranu

jugo valovi 20

Koordinirana akcija traganja prema ribaru trajala je od ranojutarnjih sati te je okončana, nažalost, pronalaskom tijela nestalog, u sjevernom Jadranu, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Intenzivnu akciju traganja i spašavanja prema nestalome ribaru koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka), u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka, Ispostavom lučke kapetanije Rab, Postajom pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka), Obalnom stražom RH te posadama privatnih plovila, koji su se priključili traganju prema nestalome državljaninu Republike Hrvatske.

Dojava o nestalom ribaru u MRCC Rijeka zaprimljena je jutros, 13. ožujka u 07.29 sati, posredstvom PPAP Rijeka, koji su prenijeli informaciju zapovjednika ribarskog broda hrvatske zastave o nestalome članu posade.

Odmah po zaprimljenoj dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestalome, u creško – rapskom arhipelagu, a u traganje su bili uključeni spasilački brod „VID“ LK Rijeka, jedna spasilačka brodica ILK Rab, dva broda iz sastava PPAP Rijeka, tegljač „Galeb“ u vlasništvu Luke Rijeka i ribarski brod dojavitelja, dok je u zračnome traganju tijekom trajanja akcije sudjelovao jedan zrakoplov tip ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže RH.

Danas u 11.27 sati zapovjednik policijskog broda dojavio je u MRCC Rijeka o pronalasku tijela nestalog ribara, u moru oko 3 nautičke milje jugoistočno od uvale Lukovac, na otoku Cresu, nakon čega su iz MRCC Rijeka sve uključene jedinice opozvane iz daljnjeg traganja te je akcija okončana.

Očevidne i istražne radnje u ovome slučaju provode se u policijskoj nadležnosti, u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka, stoji u priopćenju.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

IZAZVAO PROMETNU U ROGOTINU 71-godišnjak ‘napuhao’ 2,17 promila

Dulist

KAZNENO PRIJAVLJENA 55-GODIŠNJAKINJA S lažnom potvrdom do boljeg radnog mjesta

Dulist

MUP UPOZORAVA NA LAŽNE PORUKE Pripazite ako su vam stigli ovakvi mailovi!

Dulist