DuList IN

TRADICIJA ZA KANDELORU Vina, ljute naranče i slastice s humanitarnim predznakom

TRADICIJA ZA KANDELORU Vina, ljute naranče i slastice s humanitarnim predznakom

Ljuta naranča i vino i ove su se godine ‘sljubili’ u Gradskoj kavani, na tradicionalnim manifestacijama ‘Dan ljute naranče i Feste od vina.

Želja je ‘slasnim’ doprinosom uveličati Festu svetog Vlaha te promovirati naš lokalni resurs, ljutu naranču. Manifestacija potiče volonterstvo i humanitarnost cijele zajednice u koju su uključeni brojni restorani, slastičarne, hotelske kuće te pojedinci. Naši sugrađani rado se odazovu pozivu pa iako se slastice prodaju do 17 sati nerijetko ‘pođu’ i prije. Prihod od prodaje donirat će se u obliku bonova za hranu za četiri siromašne obitelji, sukladno dogovoru s Caritasom Dubrovnik. Ove obitelji su na rubu egzistencije i bore se s teškim bolestima.

Također se u istom prostoru održala i ‘Festa od vina’ u sklopu programa FESTA 2020., gdje su se posjetitelji imali prilike kušati brojna autohtona vina s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Festa je zamišljena kao nastavak promocijskih aktivnosti usmjerenih brendiranju Vina-Dubrovnik-Rivijera, u cilju povećanja potrošnje autohtonih vina Dubrovačko-neretvanske županije na domaćem i inozemnom tržištu.

Kako je izgledala prodaja kolača i degustacija vina pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Baby Lasagna nakon prolaska u finale: ‘Dragi Hrvati, nadam se da ste ponosni’

Dulist

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo