Crna kronika

Tko je kriv: Policajac ili vozač Libertasa?

U Libertasovom autobusu broj 6. koji je vozio iz smjera Babina kuk prema Pilama, oko 13 sati nazočili smo jednom izuzetno nedoličnom događaju.

Nakon što je autobus ukrcao, odnosno iskrcao putnike ispred Suda i krenuo dalje, upravo s parkinga ispred PU Dubrovačko-neretvanske, izlazilo je službeno auto MUP-a. Bar se tako učinilo većini putnika.

Auto je krenulo jakom brzinom, a od parkiranog kombija policijski službenik očito nije primijetio da dolazi autobus. I sva sreća da ga je vozač autobusa vidio i na vrijeme zakočio. Iako većina putnika nije osjetila udarac, čini se da su automobil i autobus ipak sudarili.

Na to je policijski službenik izletio iz automobila i počeo galamiti na vozača „Kako to voziš, voziš 200 kilometara na sat“. A vozač nije vozio brže od 40 kilometara na sat. Bar nije mogao postići tu brzinu nakon što je krenuo sa obližnje stanice.

Reakcijom policijskog službenika ostali su zaprepašteni svi putnici u autobusu, među kojima je bilo i nekoliko stranaca, kojima je ovakvo ponašanje bilo prava dobrodošlica u naš lijepi, kulturni i turistički Dubrovnik. Zbog galame i dernjave policijskog službenika, ne samo na vozača već i na putnike koji su ga branili, većina je putnika bila spremna svjedočiti u korist vozača Libertasova autobusa.

Putnici su iskrcani, te je uslijedio policijski očevid. A saznali smo i kako se je uoči nesreće policijski službenik pokušavao pakirati, premda se nama to nije tako činilo.

Od glasnogovornice policije Marije Gjenero, saznali smo kako je riječ o prometnoj nesreći s manjom materijalnom štetom te kako je očevid u tijeku. Ona nije imala informacija niti komentara o verbalnom sukobu između Libertasova vozača i policijskog službenika. 

Pročitajte još

USRED METKOVIĆA Policajci zatekli 53-godišnjaka u prodaji droge

Dulist

UKINUT ISTRAŽNI ZATVOR Obustavljena istraga protiv 43-godišnjakinje zbog ubojstva u pokušaju

Dulist

Strankinja krala parfeme iz butige u Župi, vrijednost im je 260 eura

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija