Crna kronika

Tijekom ronjenja kod Sušca i na Korčuli smrtno stradale dvije osobe!

porat ronjenje 10

Dvije osobe smrtno su stradale tijekom ronjenja u akvatoriju naše županije i to s razmakom od svega nekoliko sati. Na Korčuli je smrtno stradala državljanka Slovačke, a samo par sati kasnije kod Sušcadržavljanka Slovenije, donosi morski.hr. Oba tragična događaja dogodila su se tijekom jučerašnjeg dana.
Kako je za morski.hr potvrdila glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup, u poslijepodnevnim satima 9. kolovoza je u Općini Blato, na 100 metara od obale tijekom ronjenja na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja primijećena 39-godišnja državljanka Slovačke kako pluta po površini.
-Pokušana je reanimacija na licu mjesta, no mrtvozornica je konstatirala smrt u 17.30. Obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, a tijelo prevezeno na patologiju radi obdukcije kojom će se utvrditi uzrok smrti – potvrdila je za morski.hr Biskup.
Samo nekoliko sati kasnije, kraj otoka Sušac smrtno je stradala Slovenka Irena Čok, predsjednica ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenskog ronilačkog saveza.
Kako je za morski.hr rekla glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske, oko 18:30 sati dvoje državljana Slovenije, muška osoba u dobi od 64 i ženska osoba u dobi od 46 godina s ronilačkom opremom su ronili na predjelu otoka Sušac, općina Lastovo. Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronilac koji ju je zatekao kako pluta bez svijesti. Prema navodima policije, na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, izuzeta je ronilačka oprema radi vještačenja te je o svemu obaviješteno ŽDO u Dubrovniku, a tijelo preminule je prevezeno na odjel patologije radi obdukcije, kojom će se utvrditi točan uzrok smrti.
O smrti svoje članice oglasio se i Slovenski ronilački savez.
– Bila je vrlo predana ronjenju, posebno podvodnoj fotografiji, gdje je bila i državna prvakinja. Ireninom smrću slovensko ronjenje puno je izgubilo. U ime Slovenskog ronilačkog saveza i moje osobno ime želim izraziti iskrenu sućut svim njegovim ljudima, a posebno Borutu – objavljeno je na Facebook stranici Slovenska potapljaška zveza.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

DORH traži strožu kaznu za Klevisu Ymeri jer je skrivila smrt dvije mlade osobe

Dulist

POKUŠAJ UBOJSTVA NA KORČULI Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE Zabilježena 21 prometna nesreća

Dulist