Sport

TEŽAK PORAZ ZA HRVATE Mađari nas doveli korak do ispadanja

madarska hrvatska europsko prvenstvo hrvatski rukometni savez0

Ključnu utakmicu drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva odigrala je danas Hrvatska protiv Mađarske. Hrvati nisu uspjeli savladati susjede, Mađari su bili brži i okretniji – slave rezultatom 29:26.

Momci u obrani i ovu utakmicu su odlično odradili, a vrlo efikasni bili su i Tin Lučin i Filip Glavaš, svaki sa po pet golova.

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak zbog bolesti ni večeras nije bio u sastavu. Utakmica je bila napeta s brzim akcijama i reakcijama s obje strane, ali Mađari su dosta problema radili našim reprezentativcima. Sjajno su igrali Lučin i Kušan, a Mandić je bio odličan u obrani. S druge strane namučio je Hrvate mađarski pivot Bence Banhidi. Rezultat na poluvremenu bio je 14:13 za Mađare.

U drugom dijelu za gol je stao sjajni Kuzmanović koji je oduševio u zadnja dva susreta. Nastavili su nam zadavati probleme Mađari i u drugom poluvremenu. Kuzmanović i Mandić odlični u obrani, ali Hrvatska je imala duge periode bez pogodaka i dosta neiskorištenih prilika. Karačić izjednačava, Glavaš zabija u 41. minuti i napokon ulazimo u vodstvo. Napeto se dalje odvijala utakmica sve do kraja, Mađari su dobro iskorištavali prilike, te dva igrača više, a onda u 56. minuti Klarica ponovno izjednačava za Hrvatsku – neizvjesnost i napetost rastu, ali ne zadugo. Iako je Mandić obranio sedmerac Lekaija, lopta mu se odbila natrag i Mađar je zabio iz drugog pokušaja. A onda ponovno gubimo loptu i Boka pogađa tri minute do kraja utakmice. Napeto do završnice – Srna griješi u napadu, Sipos zabija iz kontre, zatim Glavaš zabija, pa Imre za Mađarsku i utakmica završava. Mađari žive svoj san, a mi korak do ispadanja s Europskog prvenstva.

Inače, poraz od Mađara Hrvatska nije doživjela već dugo. Zadnji put Mađarska nas je pobijedila na Europskom prvenstvu 1998. godine.

MAĐARSKA – HRVATSKA 29:26

Mađarska: Palasics, Bartucs; Sipos, Boka, Ligetvari, Mathe, Fazekas, Banhidi, Szita, Ancsin, Bodo, Ilić, Rosta, Lekai, Hanusz, Imre

Hrvatska: Kuzmanović, Mandić; Mihić, Šoštarić, Karačić, Maraš, Načinović, Kušan, Mamić, Cindrić, Lučin, Šipić, Glavaš, Srna, Klarica, Jelinić

Foto: Hrvatski rukometni savez/Uros Hocevar/Axel Heimken/kolektiff

Pročitajte još

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist

ŠESTI MEĐUNARODNI TRIATLON U DUBROVNIKU Ne propustite se prijaviti dok ima mjesta

Dulist

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist