Aktualno

‘TEŠKO’ 210 TISUĆA EURA Vatrogasci dobili novo vozilo za šumske požare i urbane sredine!

'TEŠKO' 210 TISUĆA EURA Vatrogasci dobili novo vozilo za šumske požare i urbane sredine!

Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci dobila je novo vozilo vrijedno 210 tisuća eura. Javnosti su ga predstavili zapovjednik JVP Dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović i gradonačelnik Mato Franković.
-Novo vozilo marke MAN je šumsko vozilo za borbu protiv šumskih požara, ali neovisno o tome ono je napravljeno i dimenzionirano da može biti i cisterna te korišteno u svim urbanim sredinama – rekao je na predstavljanju Stjepko Krilanović.
– Vozilo je napravljeno na prijedlog zapovjednika vatrogasne postrojbe te mu je skraćivana šasija zbog uvjeta u Dubrovniku. Nosivosti je 4 tisuće litara vode što je jako puno za ovakvo vozilo. Ima pumpu od 2 tisuće litara na 10 bara, srednjeg visokog tlaka. Nadalje ima brzinku, pogon na sva četiri kotača zbog čega je vozilo jako visoko te može ići na sve terene. Mislim da će biti u upotrebi barem 20 godina – objasnio je Krilanović te nadodao kako će uslijediti nabava hidraulične korpe, a uz to će se obnoviti još jedno vozilo staro 20 godina.
Krilanović je istaknuo i da JVP ima oko 40 vozila čije održavanje puno košta, međutim zbog širine koju Dubrovački vatrogasci pokrivaju, primjerice sve do Orebića koji je 100 kilometara udaljen, sva vozila su ključna. Dao je primjer Pule koja ima 20 vozila, ali imaju jake javne postrojbe poput Labina u svojoj neposrednoj blizini. Zbog toga, istaknuo je, Dubrovački vatrogasci nabavljaju više vozila, a jedan dio vozila će se podijeliti okolnim dobrovoljnim društvima.
Gradonačelnik Franković je rekao kako Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u javne vatrogasne postrojbe, odnosno Vatrogasnu zajednicu Grada Dubrovnika.
– Danas svjedočimo novom vozilu koje u potpunosti odgovara potrebama Grada. Posebna karakteristika mu je pogon na sva četiri kotača koji odgovara za gašenje požara u šumi – rekao je Franković te nastavio kako kontinuirano ulažu sredstva u vatrogasnu postrojbu na različite načine.
– U mom mandatu smo dobili dva potpisana kolektivna ugovora s Dubrovačkim vatrogascima s većim materijalnim pravima – rekao je, što pokazuje sluh gradske uprave prema vatrogascima.

 

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist