Kultura

TEHNIFEST 2023. Održan festival tehničke kulture

zajednica tehnicke kulture

U suradnji s udrugama članicama, gostujućim zajednicama tehničke kulture i Osnovnom školom Sućidar, Zajednica tehničke kulture grada Splita organizirala je Festival tehničke kulture „Tehnifest 2023.“ 15. i 16. studenog. U OŠ Sućidar izveo se program radionica modelarstva i elektrotehnike, raketnog modelarstva, robotike, modeliranja 3D olovkama, „Malih inženjera“, elektronike i elektrotehnike, mehanike, astronomije te Arduina, objavila je Zajednica tehničke kulture Dubrovnik.

Tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica održao je dvije radionice „Mali inženjeri“ gdje su polaznici gradili motorizirane modele ptica, kameleona, automobila, vlakova, bušilica, satelita i drugih. Na taj su način razvijali motoričke sposobnosti i kreativnost. Na drugoj radionici koju je održao, prezentirao je Arduino tehnologiju, razne vrste Arduino razvojnih pločica, te projekte koji se mogu realizirati pomoću Arduina. Zatim je uz praktičan rad polaznika demonstrirao spajanje i kontroliranje osnovnih elektroničkih komponenti. Polaznici su stekli osnovna znanja u području elektrotehnike, elektronike i komunikacija. Jedan od zadataka bio je i izrada semafora uz pomoć Arduino Uno pločice i ostalih elektroničkih komponenti.

Ovogodišnjim Festivalom, Zajednica tehničke kulture grada Splita okupila je 280 učenika osnovnoškolskog uzrasta, kao i vrsne mentore te je ostvarila i nove suradnje s nastavnicima i školom Sućidar. Cilj manifestacije je time i ostvaren – zahvaljujući organizatorima, domaćinima i mentorima te svim sudionicima Festivala, tehničke aktivnosti i tehnička kultura popularizirala se među velikim brojem djece i mladih. Oni su potaknuti da se uključe u neke od brojnih tehničkih aktivnosti koje se nude, kako za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, tako i za dodatno obrazovanje.

Foto: Zajednica tehničke kulture Dubrovnik/Facebook

Pročitajte još

Prvi ovoljetni festivalski nastup Linđa u Parku Gradec

Dulist

ĐIR PO HRVATSKOJ S ANOM MLJEĆKOM Blatsko kulturno ljeto – Korčula!

Dulist

Lopudski portreti Mare Bratoš večeras u Sponzi

Dulist