Aktualno

Talijanski konzul Cianfarani u Dubrovniku

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani posjetio je danas Dubrovnik. Tom prilikom u nastupni posjet primio ga je župan Nikola Dobroslavić.

Naime, prošlogodišnjom odlukom Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije o ukidanju konzulata u Splitu, pod djelokrug rada konzulata u Rijeci pripale su i četiri jadranske županije, uključujući Dubrovačko-neretvansku županiju.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija vrlo uspješno surađuje s talijanskim jadranskim regijama te je ta suradnja jasno vidljiva i kroz Jadransko-jonsku euroregiju, gdje je župan Dobroslavić podpredsjednik.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj i budućoj suradnji Dubrovačko-neretvanske županije i talijanskih regija, prometnoj povezanosti Dubrovnika i Italije te o gospodarskim aktivnostima i mogućnostima privlačenja novih investitora na područje Dubrovačko – neretvanske županije.

Razgovaralo se i o EU projektima ostvarenim sa talijanskim partnerima te o nadolazećoj turističkoj sezoni i nazočnosti talijanskih turista u našoj Županiji.

 

Pročitajte još

Petar Tomev Mitrikeski održat će dva predavanja u Dubrovniku

Dulist

HOTELU KAZNA OD 15 TISUĆA EURA Tražili goste CVC broj s bankovne kartice

Dulist

ČESTITKE Ovi su policijski službenici i djelatnici dobili javne pohvale!

Dulist