Sport

SVLADALI MLADOST Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

SVLADALI MLADOST Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Jug Adriatic osiguranje dohvatio je svoje 25. finale u 31. Prvenstvu Hrvatske. Nakon pobjede minulog utorka u svom bazenu, isto su ostvarili jugaši i u drugoj utakmici ovog petka u Zagrebu. Međutim, nemjerljivo teže nego je to bilo u Gružu, s laganim osjećajem strepnje do posljednjih minuta.

Nakon izjednačene prve četvrtine (2:2), učinilo se da je druga ‘prelomila’ pobjednika. Onog trenutka kada su s nekoliko ‘laganih’ pogodaka (iz dva protunapada), jugaši poveli 6:2 unatoč jednom propuštenom petercu (udarac Argyropoulosa je obranio vratar domaćina, Jerko Jurlina). Trener Mladostaša je tog trenutka pozvao minutu odmora, zatražio od svojih igrača da se smire, koncentriraju u napadu i imalo je učinka. Do kraja ove dionice Mladost se počela vraćati, da bi se priključili u potpunosti početkom treće četvrtine. Rakovac iz peterca, pa Dašić i opet Rakovac iz peterca izjednačavaju na 7:7, a manje od tri minute prije kraja, Dašić čak s 2 metra pogađa i za vodstvo Mladosti – 9:8. Pribrao se i sastav iz Dubrovnika, te golovima Žuvele s igračem više i dalekometnim projektilom Benića preokrenuo na 10:0, ponovo u korist gostiju.
U zadnjoj četvrtini su jugaši održavali prednost od 1-2 gola sve do posljednje dvije i pol minute prije kraja, kada u nekim situacijama sretno i spretno (gol Kakarisa nakon što mu se lopta od vratnice odbila na ruku) uspjeli odvojiti i potvrditi pobjedu tek minut prije kraja kada je Fatović pogodio iz kaznenog udarca za konačnih 14:11.

-Malo je nedostajalo i za nešto više, nesretno primljena dva zadnja gola, odnosno Kakaris kojem se lopta odbila na ruku za 13:11 ili ranije Benić za vodstvo Juga 12:10. Međutim, ne mogu biti i nisam nezadovoljan. Ova djeca su se nosila sjajno, hrabro i muški protiv momčadi koja je puna zvijezda – rekao je trener Mladosti Zoran Bajić.

-Iskreno, ja sam i očekivao ovakvu utakmicu. Mladost nas je pošteno namučila, držala u neizvjesnosti tri i pol četvrtine, ali mi smo ispunili svoj glavni cilj, a to je plasman u finale. Zadovoljniji sam sigurno s onim kako smo mi odigrali u prvoj utakmici nego u ovoj – naglasio je Jugov Maro Joković.

Izvor/Foto: HVS

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist