Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Teška pobjeda protiv Rusije

U 2. kolu D skupine na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti Hrvatska je uz puno problema s 10:8 (1:3, 3:3, 4:1, 2:1) svladala Rusiju.

Rusi su prvi poveli pogotokom Lazareva, a zatim podebljali vodstvo preko Ashaeva (0:2). Sukno potom koristi četvrtog hrvatskog igrača više za smanjenje na 1:2. S druge strane Suchkov pogađa za novih +2 Rusa na kraju prve četvrtine.

Drugu četvrtinu Hrvatska je započela bez Bijača, kojeg je među vratnicama zamijenio Marcelić. Točno na pola druge četvrtine Joković smanjuje na 2:3, a s druge strane Nagaev vraća na +2. Hrvatska smanjuje na 3:4 nakon isplivane kontre Šetke, a Bugaychuk vraća na dva razlike. Potom Lisunov diže na 6:3 za Rusiju, a do kraja druge četvrtine Sukno drugim pogotkom smanjuje na 6:4.

Na početku treće četvrtine Tucak vraća Bijača na vrata, a Joković potom zabija svoj drugi i treći pogodak za poravnanje na 6:6. Fatović lijepim golom dovodi Hrvatsku prvi put u vodstvo na utakmici (7:6). Drugim pogotkom Lisunov postavlja 7:7, a Sukno svojim trećim dovodi Hrvatsku u novo vodstvo.

U četvrtoj četvrtini četvrtim pogotkom Jokovića Hrvatska prvi put na susretu odlazi na +2, a Merkulov iz peterca smanjuje na 9:8 tri minute prije kraja meča. Ivica Tucak zatim dobija drugi žuti karton, zbog čega je preselio na tribinu, a vođenje momčadi u zadnjih 1:43 minute preuzeo je pomoćnik Mile Smodlaka. U idućem napadu Vukičević pogađa za konačnih 10:8.

Hrvatska će u petak 21. srpnja u 13.30 sati odigrati treći meč u skupini D, a protivnik će biti Japan.

Pročitajte još

Tucak objavio širi popis za EP 2024.

Dulist

DVIJE MEDALJE ZA IGRAČA BK DUBROVNIK ‘Ni Olimpijske igre mu nisu više tako daleko’

Dulist

Košarkaši saznali protivnike na kvalifikacijskom turniru za OI

Dulist