Sport

SVJETSKI KUP Hrvatska pobijedila Australiju

SVJETSKI KUP Hrvatska pobijedila Australiju

Pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Australije na FINA Svjetskom Kupu u Kazakhstanu rezultatom 6:3.

Hrvatska je povela s 1:0 u prvoj četvrtini, dok je Australija dobila drugu rezultatom 1:0. Treću četvrtinu Hrvatska je dobila s 3:1, kao i posljednju rezultatom 2:1 . Najbolji strijelac za Hrvatsku bio je Anđelo Šetka s dva postignuta podotka, dok su Luka Bukić, Ante Visković, Kristijan Milaković i Ante Vukičević zabili po jedan gol.

– Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Australije koja je u kompletnom sastavu ovdje i kojoj je ovoj glavno takmičenje za ovu sezonu. S obzirom na broj dana koje smo imali na raspolaganju za pripreme izuzetno sam zadovoljan današnjom pobjedom. Ako sutra pobijedimo domaćine nadamo se eventualno lakšem protivniku u četvrtfinalu – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

– Jučer smo odigrali korektnu utamicu, iako smo izgubili. Mađarska je skoro kompletna sa sastavom iz Budimpešte ovdje, a rezultat je mogao biti povoljniji, no ovdje smo ipak s pomlađenom reprezentacijom!

Hrvatska na FINA Svjetskom kupu, koji se igra svake četiri godine, igra u skupini B s domaćinom Kazakhstanom, Mađarskom i Australijom. Hrvatska je jučer poražena od Svjetskih prvaka Mađara rezultatom 5:9, a sutra slijedi posljednja utakmica u skupini, upravo s Kazakhstanom.

– Bila je ovo tvrda utakmica bez puno golova. Vodili smo cijelo vrijeme i na kraju zasluženo pobijedili. Sutra očekujemo potvrdu drugog mjesta u skupini, a nakon toga ćemo razmišljati o četvrtfinalu! – izjavio je kapetan Ivan Buljubašić.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist