Zanimljivosti

SVJETSKI DAN TURIZMA Popularni klasici, filmska glazba i bezvremenski latino hitovi

svjetski dan turizma 2

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna već više od četiri desetljeća, u vrijeme kada na sjevernoj polutki turistička sezona završava, a na južnoj počinje. Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovački simfonijski orkestar tim povodom organiziraju koncert za lokalnu publiku i posjetitelje, koji će se održati u petak, 27. rujna ispred crkve sv. Vlaha s početkom u 20:30 sati.

Posjetitelji će imati priliku uživati u bogatom glazbenom programu koji obuhvaća djela iz popularne klasike, filmske glazbe te nekoliko bezvremenskih latino hitova. Koncertom će ravnati maestro Slobodan Begić, a kao solist nastupit će dubrovački trubač Džemal Cakić.

Na repertoaru su i popularni hitovi poput pjesama grupe ABBA, nezaboravni tango iz filma “Miris žene”, te legendarna “Guantanamera”. Također, publika će uživati u glazbenim temama iz poznatih filmskih klasika poput “Titanika”, “Sjećanja jedne gejše” i “Avatara”.
Ovaj događaj, koji je omiljen među sugrađanima i turistima, pruža jedinstvenu priliku za besplatni užitak u vrhunskim glazbenim izvedbama. Pozivamo sve da nam se pridruže i budu dio ove nezaboravne večeri ispunjene glazbom ispred crkve sv. Vlaha.

Banner 300x250 DU 1

svjetski dan turizma 1

Pročitajte još

DUBROVNIK U JAPANU Međunarodni sajam “Tourism EXPO Japan 2024”

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1501. Umro pjesnik Džore Držić, Marinov stric

Dulist

MITROVIĆ MOLI ZA POMOĆ Sokolu treba pregled, pa ako tko ide za Šibenik ili Zagreb…

Dulist