Sport

SVJETSKA LIGA ‘Barakude’ razbile Grčku

SVJETSKA LIGA ‘Barakude’ razbile Grčku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je Grčku s 11:6 (1:1, 4:0, 2:2, 4:3) u derbi utakmici 1. kola kvalifikacijske skupine B FINA Svjetske lige u Rijeci u utorak navečer.

Po dva pogotka zabili su novi kapetan Sukno te Garcia i Bukić, a po jedan Buljubašić, Lončar, Joković, Bušlje i Krapić. Od Jugaša, uz već spomenute Garciu, Lončara i Jokovića nastupili sui vratar Bijač te Macan i Fatović.

-Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu od početka do kraja, maksimalno koncentrirani i fokusirani na taktičko-tehničke detalje koje smo dogovorili pred utakmicu. Ovo je igra i put koji ćemo slijediti i dalje te koju ćemo s vremenom dovesti na maksimalnu moguću razinu. Čestitke svim igračima, s ovim pristupom ćemo i u nešto izmjenjenom sastavu doputovati u Francusku na 2. kolo Svjetske lige – pojasnio je izbornik Tucak.

-Danas smo pobijedili i mislim da smo blizu i ostalim pobjedama kako bi osigurali nastup na završnici. Uskoro smo u Francuskoj, i u kojem god sastavu da idemo, mislim da je Hrvatska favorit – rekao je Sukno.

-Super je vratiti se na Kantridu i igrati na bazenu na kojem smo osvojili toliko ključnih rezultata. Doći ovdje sa reprezentacijom, nakon uspjeha u Riju i pobijediti na ovakav način dokazuje da je ispred nas puno lijepih utakmica. Sljedeća utakmica je u Francuskoj, idemo na njihov teren. U posljednjoj utakmici s njima oni su odnijeli pobjedu, i to u Riju, na Olimpijskim igrama, idemo im se osvetiti za taj poraz – rekao je Anđelo Šetka.

Podsjetimo, Hrvatskoj su uz Grčku u skupini protivnici još i Nizozemska i Francuska. Samo pobjednik skupine nastupit će na završnom turniru.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist