AktualnoUrednički izbor

‘SVI VLAHOVI LJUDI’ I U LAZARETIMA Ne propustite izložbu našeg Zvone 10/1050

'SVI VLAHOVI LJUDI' I U LAZARETIMA Ne propustite izložbu našeg Zvone 10/1050

Uz vrijedno monografijsko izdanje ‘Svi Vlahovi ljudi’ DuList je uz Festu našeg Parca priredio i izložbu fotografija 10/1050 našeg, svima poznatog fotografa, Zvonimira Pandže u Lazaretima. Ovo je ujedno i prva samostalna izložba našeg Zvonimira Pandže. Naš tjednik posljednjih je 10 godina posebnim prilogom obilježavao Festu, a sada je tih 10 godina trajno sačuvano upravo u monografiji ‘Svi Vlahovi ljudi’ u izdanju DuLista. Naš Zvone je svih tih godina svojim objektivom vrijedno pratio Festu. Pritom je nastalo more odličnih fotografija, koje pored dokumentarne, imaju i visoku umjetničku vrijednost. Zbog toga je bilo iznimno teško izdvojiti fotografije za izložbu i to su dobrim dijelom fotografije koje nisu predstavljene u monografiji. Odabrane fotografije prikazuju prepoznatljive, ali uvijek zanimljive motive posljednjih 10 od 1050 Festa koje je Grad učinio za svoga Parca. Prožete su uzajamnom ljubavlju svetog Vlaha i njegovih ljudi i potvrda su talenta i predanosti jednog od tih ljudi: Zvonimira Pandže. Izložbu do kraja veljače možete razgledati radnim danom od 9 do 15 sati u Lazaretima, subotom od 9 do 12.30. Iznimno, sutra na Festu sv. Vlaha izložba će se moći razgledati od 9 do 14.30 sati.

Svečano otvorenje, poseban puntamenat s našim fotografom Zvonimirom Pandžom, autorom izložbe, odvit će se u Lazaretima ove subote 5. veljače točno u 10.50 sati. Povirite odabrane Zvonine fotografije s posljednjih 10 od 1050 festa koje je Grad učinio svome Parcu, porazgovarajte sa Zvonom i s ekipom DuLista koja stoji iza monografije ‘Svi Vlahovi ljudi’. DuList je ovu izložbu realizirao zajedno s Dubrovačkom baštinom. Za vrijeme boravka u Lazaretima obavezno je nošenje maske, a ulaz je slobodan. Živio sveti Vlaho!

O AUTORU IZLOŽBE:

Zvonimir Pandža, rođen je 11. rujna 1971. u Splitu. U Dubrovnik, odakle mu je majčina strana obitelji, doselio je u siječnju 1992. na fakultet. Fotoreporter je postao 1993. kad je počeo raditi honorarno za Slobodnu Dalmaciju, kasnije je radio za Večernji i Dubrovački list. U DuListu je od prvog broja. Oženjen je za Elizabeth i otac Luke, Tea, Roka i Kate.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist