Kultura

SVI U DVOR Što nas čeka na početku ‘Poznog ljeta’?

Pozno ljeto Najava

Koncertom u subotu 26. kolovoza u atriju Kneževoga dvora, započinje 5. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar.

Početak koncerta je u 21 sat, a festival će tradicionalno otvoriti bogati program u izvedbi orkestra, zbora i solista.
Tako će na otvaranju festivala kojemu je cilj pružati kvalitetna glazbena događanja građanima tijekom cijelog rujna, uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupiti Dubrovački komorni zbor i Oratorijski zbor crkve Sv. Marka Cantores sancti Marci iz Zagreba. Kao solisti će nastupiti jedan od najperspektivnijih i najtraženijih hrvatskih baritona u inozemstvu, Leon Košavić te izvrsna mlada sopranistica Monika Cerovčec. Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala, austrijski dirigent Christoph Campestrini, a započet će skladbom Neka uđu Mateja Meštrovića, dok će se nastaviti Mozartovom Simfonijom br. 40 u g molu. U drugom dijelu koncerta publika će imati priliku poslušati i Fauréov Requiem, op. 48.
Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kroz kraj kolovoza i gotovo čitav rujan okuplja brojna uspješna imena klasične glazbe. Na petnaest koncerata, koliko festival sadrži, uživat ćemo u nastupima sjajne pijanistice Dubravke Tomšič, Jasminke Stančul, Martine Filjak i Ide Gamulin, klarinetista Radovana Cavallina, čelista Davida Grigoriana, pijanista Rubena Dalibaltayana, gitarista Maroja Brčića, violinista Dmitryja Sinkovskog, lutnjista Luce Piance, sopranistice Nikoline Pinko Behrends i brojnih drugih umjetnika.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) bit će dostupne isključivo na blagajni orkestra, a moguće ih je rezervirati na broj 091 613 7314 ili na 417 110.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist