DuList IN

SVI NA OSOJNIK Plesati folklor ponovo je „IN“

SVI NA OSOJNIK Plesati folklor ponovo je „IN“

Mali folkloraši tradicionalno se na kraju školske godine okupljaju na svom Festivalu na Osojniku, kako bi pokazali što su sve vježbali u proteklih godinu dana.

Ovogodišnji 5. Mali festival folklora i baštine održat će se u subotu, 18. lipnja, s početkom u 18 sati na mjesnom igralištu na Osojniku.
Festival je međunarodnog karaktera pa će osim hrvatskih društava nastupati i gosti iz okolnih zemalja. Svak od njih prezentirat će svoju kulturu i baštinu, svoje posebnosti, a publika će uživati gledajući djecu kako ponosno čuvaju tradiciju.

Nastupit će: HKUD Biloševica, Široki brijeg, BiH; K.U. „Ivo Lozica“ Lumbarda; KUD Metković; KUD „Ohrigjanka“, Ohrid, Makedonija; Udruga „Dubrovački primorski svatovi“; KUD “Moslavec“ Voloder, Kutina; HKUD “Sv. Ante” Dretelj, BiH; Članice Dubrovačkih knjižnica, Mokošica; HKUD „Fra. Petar Bakula“ Posušje, BiH; te domaćin KUD „SV. JURAJ OSOJNIK“.

Kako javljaju organizatori, osiguran je i autobus za sugrađane, koji kreće u 17 sati s Pila, staje na stanicama Tomy, Robna kuća SRĐ, Nova Mokošica, Stara Mokošica, a povratak s Osojnika je u 21sat.

Nakon programa upriličeno je druženje i zabava za posjetitelje.

Pročitajte još

[ŽUPSKI PJAT] ‘Priče iz Mlina’ Vedrana Mezeija u mističnoj atmosferi stare mlinice obitelji Duper

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist