Aktualno

Svećenici Konavala posjetili Kordu

Svećenici Konavala posjetili Kordu

Svećenici konavoskog dekanata, na čelu s dekanom don Josipom Mazarekićem, bili su danas u posjeti načelniku Općine Konavle Luki Kordi.

U razgovoru s njim dotakli su se mnogobrojnih tema iz svakodnevnog života i rada župa, te održavanja više od osamdeset crkvi na području Općine Konavle. Svećenici su s načelnikom pričali i o socijalnim problemima, dogovoreno je da se usklade podaci Općine i Crkve o potrebitima.
Korda je istaknuo kako Općina pomaže prepoznajući ne samo značaj konavoskih crkvi u vjerskom životu, već i značaj sakralnih objekata kao kulturne baštine.

Konavoski župnici zajedno s dekanom don Josipom Mazarekićem podržali su odluku Općine Konavle da se dio novca od blagdanskog ukrašavanja namijeni u humanitarne svrhe.

– Svugdje oko nas je nekakvo blještavilo i lažni sjaj dok su oko nas istovremeno ljudi kojima treba pomoći i umjesto da trošimo novac na pretjerano ukrašavanje odlučili smo po 25 tisuća kuna uplatiti Centru „Josipovac“ i udruzi „Dva skalina“. Taj novac na taj način bit će puno bolje iskorišten. – istaknuo je načelnik Općine Konavle Luka Korda.
 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist