Sport

SVE SPREMNO ZA FINAL 4 ‘Jug želi ostati nepobjediv, a mi ih želimo srušiti’

SVE SPREMNO ZA FINAL 4 'Jug želi ostati nepobjediv, a mi ih želimo srušiti'

Uoči završnog turnira Regionalne vaterpolske lige, koji se u petak i subotu održava na bazenu u Gružu, a na kojem sudjeluju Jug Croatia osiguranje, Jadran Carine Herceg Novi, HAVK Mladost i Jadran Split, održana je konferencija za medije.

-Gledatelji će u dva dana završnog turnira moći uživati u vrhunskom vaterpolu, posebno što se igra i žensko finale. Imamo iskustva s organizacijom ovakvih završnica. Veliki smo favoriti, ali se time ne zanosimo. Igrači su imali dosta obveza u posljednje vrijeme pa s velikim oprezom ulazimo u utakmicu polufinala protiv splitskog Jadrana. Pozivam navijače i prijatelje kluba da nas podrže u osvajanju trofeja. Vidjet ćemo četiri sjajne utakmice – izjavio je tom prilikom direktor Juga CO Ognjen Kržić.

-Put do završnog turnira bio je dug i mukotrpan u sezoni u kojoj je naša momčad već odigrala više od 40 utakmica. Jug je bio više nego dominantan u ligaškom dijelu. Ostvarili su sve pobjede i to im je motiv da na tome ostanu, a nama ostalima da im to pokvarimo. I Mladost i mi imamo svoje šanse u polufinalu, premda su statistički parametri više na našoj strani. Bit će jako kvalitetna utakmica, a mi želimo pobjedu. Oni sigurno žele revanš zbog poraza u kvalifikacijama za Ligu prvaka u Zagrebu, kao i za uzete bodove u Regionalnoj ligi. Ovo je festival vaterpola – naglasio je direktor Jadrana Carine (HN) Miloš Mračević.

-Jadran HN je izuzetno disciplinirana, taktički dobro potkovana i uigrana momčad. Njihov taktički uigrani kontranapad 6 na 5 jedan je od najboljih u Europi. A tih 40 utakmica tijekom godine sigurno razvijaju i dižu momčad. Njihovi su igrači okosnica crnogorske reprezentacije. Pokušat ćemo odigrati čvrsto, zahtjevno i borbeno, kako bismo napravili sportski iskorak. Pokušat ćemo ući u finale uz dobru igru, želju, volju i borbenost. Temeljimo igru na našim centrima. Slavit će ekipa s više živaca, a manje taktičkih pogrešaka. Drago mi je da igramo u divnom ambijentu, prekrasnom gradu te da imamo sjajnu momčad za suparnika – mišljenja je trener HAVK Mladosti Zoran BajićBajić.

-Jako sam ponosan što je regionalno natjecanje doživjelo svoje deseto izdanje. Možemo reći da je riječ je o kvalitetnom natjecanju. Hvala domaćinu Jugu na sigurno odličnoj organizaciji. Novost ove sezone jest što je prvi put odigrana regionalna liga za žene, što je napredak s obzirom da nitko u regiji nije ni blizu muškog vaterpola. Ulažemo velik napor, održali smo dva turniza najboljih ekipa Srbije i Hrvatske, a finale između ŽAVK Mladosti i ŽVK Crvene zvezde vidjet ćemo u predigri muškog finala – istaknuo je povjerenik natjecanja u regionalnoj vaterpolskoj ligi Milivoj BebićBebić.

Podsjetimo, večeras u prvom polufinalu sastaju se HAVK Mladost i Jadran Carine, a u 20 sati Jug CO i Jadran Split. Finale se igra u subotu u 20 sati, a od 18 sati prethodit će mu finale ženske Regionalne lige između ŽAVK Mladosti i ŽVK Crvene zvezde.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist