Aktualno

‘Sve će nam na ovome svijetu prodati!’

'Sve će nam na ovome svijetu prodati!'

Zračna luka Dubrovnik uskoro bi mogla poći u privatizaciju.

Barem ako je suditi prema najavama iz Vlade.

– U roku od dva mjeseca u privatizaciju idu sve četiri pomorske luke (Rijeka, Ploče, Zadar, Šibenik), zatim Hrvatska lutrija, Croatia Airlines, Narodne novine, riječna luka Vukovar i Petrokemija – izjavio je za Globus predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladen Pejnović, a već iduće godine u privatizaciju bi trebalo ići čak 19 novih tvtki. Prema pisanju Globusa riječ je  Hrvatskoj pošti, ACI-ju, Jadroliniji, sedam zračnih luka (Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb), Imunološkom zavodu, Croatia banci, APIS-u, Brijunima, Brodarskom institutu, Hrvatskoj brodogradnji – Jadranbrod, Club Adriatic, Park Prevlaka i Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica.

Konavoski načelnik Luka Korda komentirao je ove posljednje najave riječima da 'se ne bi čudi s ovom Vladom kada bi došao doma leći i našao prodan krevet na kojem leži.
-Ovo je sramota, i ja ne vidim drugog izbora do izbora.Ako ovaj narod ima imalo u glavi, onda će što prije tražiti izbore pod uvjetom da nas novi ne prodavaju, i od nas ne prave u svome domu tuđine – rekao je Korda.
-Prodat će nam i ovo vode što pijemo, sve na ovome svijetu će nam prodati – ističe Korda te dodaje kako svoj udjel od 15 posto vlasništva neće prodavati ni pod koju cijenu.

Komentar ovakvih najava iz Zračne luke nismo uspjeli dobiti.

Podsjetimo, većinski vlasnik Zračne luke Dubrovnik je Republika Hrvatska s 55 posto vlasničkog udjela.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist