Kultura

‘Suvremeni koncert’ zatvara Dubrovnik Art Forum!

'Suvremeni koncert' zatvara Dubrovnik Art Forum!

Večerašnjom izvedbom predstave ‘Suvremeni koncert’ (JuljAnsambl iz Moskve) u režiji Viktora Rižakova, zatvorit će se ovogodišnje izdanje Dubrovnik Art Foruma, festivala koji je u proteklih sedam dana na pozornici KMD-a okupio mnogobrojne umjetnike i zaljubljenike u rusku kulturu.

Što ako se pokuša ispričati sva povijest 20. stoljeća, ali se pri tome ne izgovaraju riječi, ne priča priča, ne igraju scene? Što ako ju se pokuša ‘ispuniti’? Odgovarajući na to pitanje, rodila se ideja predstave ”Suvremeni koncert” istraživajući stoljeće koje je prošlo iz agledavajući se u našu današnjicu. Predstava je kao simfonija iz najznačajnijih svjetskih glazbenih hitova. Svako novo desetljeće rađa novi stil, svaki novi politički prevrat rađa protest, rađa subkulturu koja oblikuje novu glazbu. Glazba je poput najosjećajnijeg i najosjetljivijeg znanja o svome vremenu i čovjeku.

– I tako počinjemo od prvog desetljeća 20.stoljeća i dolazimo k sebi u prvom desetljeću 21.stoljeća – čujemo vrijeme koje je prošlo i ono današnje u ritmovima, intonacijama i melodijama čitave kugle zemaljske. Na kraju se nadamo da ćemo nešto dobro čuti i u ‘danas’. Kroz takvu rekonstrukciju vremena i njegove glazbene kulture Viktor Rižakov i JuljAnsambl pokušavaju složiti sliku današnjeg svijeta. Mladi uvijek zahtijevaju slobodu, uvijek pjevaju o ljubavi, o snu, o nekoj posebnoj vjeri ili očaju nemogućnosti za ljubiti ili biti ljubljen. Ukratko, mladi vole pjevati, a rat ljubi mlade. Iz ove nepomirljive proturječnosti stupa povijest na pozornicu – poručili su iz KMD-a.

Ulaznice za večerašnju predstavu u 20 sati možete rezervirati na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com – po cijeni od 30kn.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist