Aktualno

SUTRA MOGUĆI PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Izdano narančasto upozorenje, gradske službe u pripravnosti

SUTRA MOGUĆI PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Izdano narančasto upozorenje, gradske službe u pripravnosti

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za šire područje Dubrovnika za četvrtak 15. lipnja. Očekuju obilnije padaline te pljuskove s grmljavinom.

Iz DHMZ-a najavljuju ponegdje obilnu kišu te apeliraju da budete spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Upozoravaju i na mogućnost jačih grmljavinskih nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i apeliraju da se zaštitite od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Reagirajući preventivno sve žurne i komunalne službe Grada Dubrovnika stavljene su u stupanj pripravnosti, a građani se mole za povećani oprez pri kretanju u navedenim uvjetima, objavili su iz Grada na Facebooku.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist